Volkswagen

Volkswagen ID. SPACE VIZZION

Av 17. februar 2022 No Comments
volkswagen id space vizzion

Volkswagen ID. Space Vizzion er en elektrisk stasjonsvogn

Volkswagen ID. Space Vizzion er en konseptbil som føyer seg inn i elbil-rekken i Volkswagen sin ID. -modellserie.

Når kommer ID. Space Vizzion til Norge?

Space Vizzion blir en av de første helelektriske stasjonsvognene som kommer til Norge, men endelig lanseringsdato og pris for modellen er fortsatt ukjent.

VW ID. Space Vizzion

Bagasjerommet på VW ID. Space Vizzion konsept, Foto: VW

Elektrisk stasjonsvogn fra Volkswagen

Volkswagen ID. Space Vizzion, har estetikken til en fremtidsrettet, elektrisk stasjonsvogn. Elbilen er en konseptbil basert på et avrundet aerodynamisk design til en Gran Turismo. Konseptbilen ligner en tradisjonell stasjonsvogn basert på utforming av interiøret, fasong og plass dedikert til passasjerer og bagasje. Allikevel beskriver Volkswagen ID. Space Vizzion som en «morgendagens stasjonsvogn (…) med rommeligheten til en SUV», noe som vil gjøre ID. Space Vizzion til et helt nytt segment innen biler.

Rekkevidde Volkswagen ID. Space Vizzion

Det aerodynamiske designet på elbilen betyr at åpningene i fronten og på taket reduserer luftmotstanden, og øker rekkevidden som vil være på opptil 590 kilometer. Samtidig vil elbilen være like romslig som en SUV.

Når det gjelder aktuelle elbiler fra Volkswagen finner du ID.3, ID.4 og ID.4 GTX som er en ID.4 med firehjulstrekk. Her kan du lese alt du behøver å vite om hele ID. modellserien til Volkswagen

VW ID. Space Vizzion

Eplejuice anyone? Interiøret vil bestå av kunstig skinn hvor deler vil være basert på overskudd fra produksjon av eplejuice, (dette er fra volkswagen id space vizzion konseptmodell) Foto: Volkswagen

Interiør i Space Vizzion består blant annet av kunstig skinn basert på eplejuice!

I tillegg til at Volkswagen ID. Space Vizzion skal utøve høy grad av brukervennlighet for deg som sjåfør i form av digitalisert cockpit, vil interiøret også bære preg av flere innovative detaljer.

Volkswagen har valgt å basere materialbruken i elbilen med fornybare materialer, blant annet «AppleSkin®» som er kunstig skinn der deler vil være basert på overskudd fra produksjon av eplejuice.

VW ID. Space Vizzion

Aerodynamisk design: Det markante frontpartiet har åpninger for luftgjennomstrømning, (dette er fra ID. Space Vizzion konseptmodell) Foto: Volkswagen

Volkswagen ID. Space Vizzion er en elektrisk visjon

Volkswagen beskriver ID. Space Vizzion som en studie, men ikke en fremtidsdrøm. Det er med andre ord en konseptmodell som blir realitet, men når den får sin lansering og verdenspremiere gjenstår å se.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss uforpliktende her.


     

    Kilder: Volkswagen, elbil24