Volkswagen

Volkswagen ID – her er alt du trenger å vite

Volkswagen ID

Hvordan reservere Volkswagen ID

Reservasjon av Volkswagens nye elbil er åpen, og du kan sikre deg ditt eget eksemplar av den første modellen fra Volkswagens nye elbil-konsept – ID.

På Volkswagens nettside kan man forhåndsbestille bilen for et beløp på 10.000 kroner. Beløpet refunderes i sin helhet dersom man ønsker å kansellere forhåndsbestillingen.

PS! Faktaboks i bunnen av artikkelen.

Pris under 330.000,- på Volkswagen ID.3 1ST

Intensjonen med konseptet ID. er introduksjonen til en Volkswagen som i større grad skal kunne etablere en velfungerende personlig profil for sin sjåfør. ID. står for intelligent design, identitet og visjonær teknologi.

Elbilen blir spesielt tilpasset det norske markedet: Vår første elektriske modell vil passe utmerket for det norske markedet, ikke minst på grunn av rekkevidde, god innvendig plass og en konkurransedyktig pris i sitt segment, sier Edvardsen-Eibak, direktør for Volkswagen i Norge. Spesialmodellen får en  startpris under 330.000 kroner. For å sikre deg din plass i køen når bestillingen åpner til høsten 2019 kan du Forhåndsbestille din Volkswagen ID.3 1ST her.

Rekkevidde

Volkswagen ID.3 1ST vil ha en estimert rekkevidde på 420 km, målt etter den nye WLTP-testsyklusen (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure).

Elbilen vil leveres med et batteri med 58 kWh nettokapasitet (62kWh brutto). Volkswagen har også satset på komfort for passasjerer som plasseres i baksetet, og har smelt til med ekstra plass slik at voksne også sitter komfortabelt bak.

Dersom du forhåndsbestiller ID.3 1ST, vil du også være en av de som får et spesialtilbud på ett års kostnadsfri lading på de offentlige ladestasjonene som er tilknyttet tjenesten We Charge (inntil 2000 kwh). IONITY er for eksempel en av ladeoperatørene som vil være tilknyttet tjenesten. Mer detaljert informasjon vil bli sluppet nærmere lanseringen av ID.3. 1ST.

 

Volkswagen ID

Interiøret til ID.3 1ST, foto: Volkswagen

Levering

Produksjonen av ID.3 1ST vil begynne ved slutten av 2019, og Volkswagen forventer at elbilen skal kunne leveres sommeren 2020.

Elbil 24 har testet det nye kapittelet i Volkswagen-historien, og konkluderer blant annet med at:

«Utvendig kan bilen minne om en Golf, og det er slettes ikke negativt. Som James May i tidligere Top Gear en gang sa; skulle det finnes bare en bil her i verden, så måtte det være en Golf».

Svar på bagasjeplass, firehjulstrekk, hengerfeste

Femseterens bagasjerom ligger på 385 liter. Elbil 24 har også målt bagasjerommet for de som lurer på plassen i ID.3 1ST:

Lengden og bredden nede ved gulvplaten er 80 x 102 cm.
Lengde oppe ved hattehyllen: 47 cm.
Høyde fra gulvplaten til hattehyllen: 43 cm.

ID.3 1ST vil ha bakhjulsdrift og dermed ikke bli tilgjengelig som firehjulstrekk. Når det gjelder hengefeste, finnes det en krok som er ment å bære blant annet sykkelstativ eller annen last, men denne kroken er ikke ment for bruk til hengerfeste. Du kan også lese utfyllende om testen utført av Elbil 24 her.

Volkswagen ID

Detaljer ID.3 1ST, foto: Volkswagen

Volkswagen ID.3 1ST kjenner deg igjen og blinker deg velkommen

Elbilen blinker deg i møte med sine LED-Matrix frontlys. Lyset kan styres via talekontroll, og vil kunne hjelpe deg med navigering og gi beskjed når du bør bremse. Laser-scannere, kameraer, ultralyd og radar holder oversikt over trafikk og fotgjengere, og teknologien forventes å bidra til dramatisk nedgang i trafikkulykker og kø.

Volkswagens langsiktige mål er et system som vil kunne skille mellom sine sjåfører i den grad at den vil forstå hvilket familiemedlem som setter seg foran rattet.

ID.3 1ST er en spesialmodell og vil tilbys i tre ulike og ferdige spesifiserte utstyrsversjoner. For å sikre deg din plass i køen når bestillingen åpner til høsten 2019 kan du Forhåndsbestille din Volkswagen ID.3 1ST her.

Volkswagen ID

Volkswagen ID

Volkswagens ID-familie

ID-familien bygges på en helt ny, spesialtilpasset plattform kalt Modular Electric Kit (MEB), der utgangspunktet er elektrisk drivlinje – i motsetning til å bygge elbil ut av tradisjonelle bensin- og dieselmodeller. Volkswagens ambisjon er å tilby prisgunstige elbiler med lang rekkevidde i ulike segmenter. Visste du at hippie-bussen blir elektrisk i 2022? Les mer om ID. BUZZ her.

Volkswagen ID

God plass i ID.3 1ST, foto: Volkswagen

 

Faktaboks:

Hvordan vil reservasjonen av min Volkswagen ID.3 1ST forløpe?

  • Fra og med 8. mai 2019 kan du forhåndsbestille elbilen
  • Estimert: Høsten 2019 kan du bestille din nye elbil
  • Estimert: Sommeren 2020 kan du hente din bil hos din forhandler

Forhåndsbestill din Volkswagen ID.3 1ST her

 

Ikke klar for å reservere? Da kan du kontakte oss helt uforpliktende her og vi vil hjelpe deg:

 

Kilder: Volkswagen Norge, Volkswagen AG