Volkswagen

Volkswagen ID. 3 – her er alt du trenger å vite

Av 10. januar 2020 No Comments
Volkswagen ID

Hvordan reservere Volkswagen ID.3

Reservasjon av Volkswagens nye elbil er åpen, og du kan sikre deg ditt eget eksemplar av den første modellen fra Volkswagens nye elbil-konsept – ID.

Du kan forhåndsbestille bilen for et beløp på 10.000 kroner. Beløpet refunderes i sin helhet dersom du ønsker å kansellere forhåndsbestillingen. Reserver din ID her: 

PS! Faktaboks i bunnen av artikkelen.

Volkswagen ID

Fra ID.3 1ST sitt besøk hos oss på Bryn, Foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen

Pris under 330.000,- på Volkswagen ID.3 1ST

3 1ST starter på under kr 330.000 levert Oslo. Prisene på de ulike utstyrsversjonene vil komme i løpet av 1. kvartal 2020.

Elbilen blir spesielt tilpasset det norske markedet: Vår første elektriske modell vil passe utmerket for det norske markedet, ikke minst på grunn av rekkevidde, god innvendig plass og en konkurransedyktig pris i sitt segment, sier Edvardsen-Eibak, direktør for Volkswagen i Norge. For å sikre deg din plass i køen når bestillingen åpner første kvartal 2020 kan du Forhåndsbestille din Volkswagen ID.3 1ST her.

Ikke klar for å reservere? Da kan du kontakte oss helt uforpliktende og vi vil hjelpe deg:

 

Volkswagen ID

Sort interiør i ID.3 1ST, foto: Volkswagen

Rekkevidde ID.3 1ST

Volkswagen ID.3 1ST vil ha en estimert rekkevidde på 420 km, målt etter den nye WLTP-testsyklusen (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure).

Elbilen vil leveres med et batteri med 58 kWh nettokapasitet (62kWh brutto). Volkswagen har også satset på komfort for passasjerer som plasseres i baksetet, og har smelt til med ekstra plass slik at voksne også sitter komfortabelt bak.

Dersom du forhåndsbestiller ID.3 1ST, vil du også være en av de som får et spesialtilbud på ett års kostnadsfri lading på de offentlige ladestasjonene som er tilknyttet tjenesten We Charge (inntil 2000 kwh). IONITY er for eksempel en av ladeoperatørene som vil være tilknyttet tjenesten. Mer detaljert informasjon vil bli sluppet nærmere lanseringen av ID.3. 1ST.

 

Volkswagen ID

Interiøret til ID.3 1ST, foto: Volkswagen

Levering ID.3 1ST

Produksjonen av ID.3 1ST vil begynne ved slutten av 2019, bestilling kan bli gjort første kvartal 2020 og Volkswagen forventer at elbilen skal kunne leveres sommeren 2020. Hvis du reserverer kan du forvente å få din bil levert i 2020.

Elbil 24 har testet det nye kapittelet i Volkswagen-historien, og konkluderer blant annet med at:

«Utvendig kan bilen minne om en Golf, og det er slettes ikke negativt. Som James May i tidligere Top Gear en gang sa; skulle det finnes bare en bil her i verden, så måtte det være en Golf».

Volkswagen ID

ID.3 1ST besøkte oss på Bryn i oktober, foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen

Bagasjeplass, firehjulstrekk, hengerfeste – ofte stilte spørsmål om ID.3 1ST

Bagasjerommet ligger på 385 liter. Elbil 24 har også målt bagasjerommet for de som lurer på plassen i ID.3 1ST:

Lengden og bredden nede ved gulvplaten er 80 x 102 cm.
Lengde oppe ved hattehyllen: 47 cm.
Høyde fra gulvplaten til hattehyllen: 43 cm.

ID.3 1ST vil ha bakhjulsdrift og dermed ikke bli tilgjengelig som firehjulstrekk.

Når det gjelder hengefeste, finnes det en krok som er ment å bære blant annet sykkelstativ eller annen last, men denne kroken er ikke ment for bruk til hengerfeste.

Volkswagen ID

Detaljer ID.3 1ST, foto: André Jaskiewicz | Erik Arnesen

Elbil lyd – ID.3 1ST får egen kjørelyd

Elbiler er stillegående, og ofte kan det som myk trafikant være vanskelig å oppdage når de nærmer seg. ID.3 1ST har fått en egen lyd som aktiveres når man kjører over 30 km/t slik at du skal høre når den er i nærheten. I tillegg til sikkerhetsaspektet, er lyden utviklet for å gi elbilen et karakteristisk preg. Lydbildet er preget av at det er en elbil og har et futuristisk preg over seg.

Du kan høre lyden her.

Volkswagen ID.3 1ST kjenner deg igjen

Elbilen blinker deg i møte med sine LED-Matrix frontlys. Lyset kan styres via talekontroll, og vil kunne hjelpe deg med navigering og gi beskjed når du bør bremse. Laser-scannere, kameraer, ultralyd og radar holder oversikt over trafikk og fotgjengere, og teknologien forventes å bidra til dramatisk nedgang i trafikkulykker og kø.

Volkswagens langsiktige mål er et system som vil kunne skille mellom sine sjåfører i den grad at den vil forstå hvilket familiemedlem som setter seg foran rattet.

ID.3 1ST er en spesialmodell og vil tilbys i tre ulike og ferdige spesifiserte utstyrsversjoner. For å sikre deg din plass i køen når bestillingen åpner til høsten 2019 kan du Forhåndsbestille din Volkswagen ID.3 1ST her.

Volkswagen ID

Volkswagen ID

Volkswagens ID-familie

ID-familien bygges på en helt ny, spesialtilpasset plattform kalt Modular Electric Kit (MEB), der utgangspunktet er elektrisk drivlinje – i motsetning til å bygge elbil ut av tradisjonelle bensin- og dieselmodeller. Volkswagens ambisjon er å tilby prisgunstige elbiler med lang rekkevidde i ulike segmenter.

Du kan blant annet lese mer om SUVen ID.CROZZ her som skal lanseres i løpet av 2020.

Ønsker du en full oversikt over elbiler fra Volkswagen, kan du finne en rask oppsummering her.

Volkswagen ID

God plass i ID.3 1ST, foto: Volkswagen

 

Faktaboks:

Hvordan vil reservasjonen av min Volkswagen ID.3 1ST forløpe?

  • Fra og med 8. mai 2019 kan du forhåndsbestille elbilen
  • I løpet av første kvartal av 2020 kan du bestille din nye elbil
  • Estimert: Sommeren 2020 kan du hente din bil hos din forhandler

 

 

Ikke klar for å reservere? Da kan du kontakte oss helt uforpliktende her og vi vil hjelpe deg:

 

Kilder:

Volkswagen Norge, Volkswagen AG

E24