Volkswagen

Se hele den elektriske ID-familien fra Volkswagen

Volkswagen ID. - modellserie

Volkswagen ID. – her er modellserien

Volkswagen ID.-modellserien, også kalt ID-familien, er Volkswagens helelektriske satsing på elbiler. Serien tilbyr helelektriske modeller, alt fra småbiler til SUV, stasjonsvogn, folkevognbuss, strandbil og til og med en racerbil.

Hva betyr «ID»?

“ID.” er ment å beskrive Volkswagens idé om å skape en større identifisering mellom deg og bilen din, samt miljøet rundt dere.

Volkswagen ID-modeller

Volkswagens mål er basert på fire innovasjonsområder som ID. er bygget på:

  1. Nettverkstilkoblet samfunn: Volkswagen kommer i fremtiden til å linke sammen mennesker, biler og miljøet rundt med en egen Volkswagen bruker-ID.
  2. Intuitivt og brukervennlig: Volkswagen har fokusert på biler som er intuitive å bruke og som er utstyrt med nye display og kontroll-konsepter.
  3. Selvkjørende biler: Ved hjelp av automatisk kjøreteknikk gjør Volkswagen bilene enda sikrere og mer komfortable.
  4. Smart bærekraft: Volkswagen intensiverer utviklingen av innovative elbiler for høyvolums-produksjon. I “smart bærekraft” legges handlinger som at for eksempel Volkswagenkonsernet har forpliktet seg til å følge målene i Paris-avtalen, og hele konsernet skal være CO2-nøytralt innen 2050. Alle CO2-utslipp skal kuttes der det kan, og Volkswagen legger om energiforsyningen til produksjon og ladeinfrastruktur til å være basert på fornybare energikilder.ID.3: første modell ut av VW ID-familien:

Volkswagen ID.3 er VW-elbilen som har fulgt opp e-Golf

ID.3 var den første modellen ut fra Volkswagen ID.-modellserie og sammenlignes med en Golf. Elbil 24 har testet ID.3 som introduserte dette nye kapittelet i Volkswagen-historien, og konkluderer blant annet med at:  Utvendig kan bilen minne om en Golf, og det er slettes ikke negativt. Som James May i tidligere Top Gear en gang sa; skulle det finnes bare en bil her i verden, så måtte det være en Golf. Volkswagen ID.3 har en estimert rekkevidde fra 350 opptil 550 kilometer. Her kan du lese alt du trenger å vite om ID.3

Her finner du kampanjepris på leasing av ID.3.

Volkswagen ID. - modellserie

ID.3 var første elbil ut fra ID-familien til VW, Foto: Erik Arnesen Bryn

Volkswagen ID. 4 er en el-SUV

Elbilen og familiebilen er en SUV med bakhjulstrekk (ID.4 GTX som du kan lese mer om lengre ned, har firehjulstrekk). SUVen trives like godt i byen som i røffere terreng, og tar opptil 1000 kilo på tilhengerfestet. Den er også solid under utfordrende værforhold, noe vi i Norge setter særlig pris på i en bil. Rekkevidden på ID.4 er fra 343 og inntil 517 kilometer. Les alt du trenger å vite om ID.4 her.

Her finner du kampanjepris på ID.4

Volkswagen ID. - modellserie

ID.4 er en elektrisk SUV fra VW, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

Volkswagen ID.4 GTX er ID.4 med firehjulsdrift

ID.4 GTX har mange av de samme kvalitetene som GTI og GTE og gjør den til den sportslige utgaven av ID.4. Denne modellen har blant annet firehjulstrekk og kjøremodus som optimerer kjøring under norske forhold. ID.4 GTX har en rekkevidde på inntil 478 kilometer.  Du kan lese alt du trenger å vite om ID.4 GTX her. 

Her kan du lese mer om pris på ID.4 GTX.

Volkswagen ID. - modellserie

SUVen ID.4 som firehjulstrekk, ID.4 GTX. Her får du god plass til både bagasje og hundebur, Foto: Erik Arnesen

Volkswagen ID.5 og ID.5 GTX

Her er den elektriske coupé-modellen fra Volkswagen i to utgaver: ID.5 med bakhjulstrekk og ID.5 GTX med firehjulstrekk. Perfekt modell for deg som vil ha et mer klassisk design på elbilen din.  Her kan du lese mer om de to utgavene.

Volkswagen elbiler

ID.5 og ID.5 GTX, Foto. Volkswagen Norge

ID. BUZZ Cargo er en elvarebil

Første produksjonsmodell av ID. Buzz Cargo er forventet i Norge i 2022 og salgsstart er satt til mai. Elvarebilens estimerte rekkevidde kunngjøres på et senere tidspunkt. ID. Buzz Cargo skal få en størrelse mellom varebilene Caddy og Transporter.

Her kan du lese mer om ID. Buzz Cargo.

volkswagen id

VW ID. Buzz Cargo, Foto: Volkswagen

ID. Buzz  er folkevognbussen som helelektrisk

Nostalgikere og eventyrlystne venter kanskje spesielt på relanseringen av VW-bussen som har navnet ID. BUZZ og som åpner for salg i mai. Bilen skal være tro mot sin forgjenger, men selvsagt være helelektrisk, kunne hurtiglades enkelt og raskt, og tilby desto smartere bruk av plassen for sine passasjerer. Du kan lese mer om ID. BUZZ her:

volkswagen id

Hippiebussen som helelektrisk i 2022, dette er interiøret til ID. Buzz, Foto: Volkswagen

ID.Life

ID.Life er en konseptmodell som vil kunne passe utmerket for deg som behøver en elektrisk bybil. VW e-up! er kanskje den modellen som ligner mest på denne konseptmodellen.

Går vi lengre tilbake i tid minner Volkswagens mål med ID.Life mye om hvordan de lanserte bobla:
The ID. LIFE is our vision of next-generation fully electric urban mobility. The concept car provides a preview of an ID. model in the small car segment that we will be launching in 2025, priced at around 20,000 euros. This means we are making electric mobility accessible to even more people.

Kort oppsummert er ID.Life en liten bil som skal være oppnåelig og passe bruksområdene for så mange som mulig. Hva design og pris til sist blir på denne konseptmodellen gjenstår å se. Her kan du lese mer om ID.Life.

Volkswagen ID. - modellserie

Volkswagen ID.LIFE er en ny konseptbil fra VW. Elbilen skal bli en praktisk liten elektrisk bybil for folk flest, Foto: Volkswagen

ID. SPACE VIZZION stasjonsvogn

Som blir en helelektrisk stasjonsvogn. Volkswagen beskriver selv Space Vizzion som:

(…) en «morgendagens stasjonsvogn (…) med rommeligheten til en SUV.

Det aerodynamiske designet på elbilen betyr at åpningene i fronten og på taket reduserer luftmotstanden og øker rekkevidden som vil være på opptil 590 kilometer. Produksjonsutgaven vil bli lansert i 2022 og vil nok bli et kjærkomment tilskudd til ID-familien for mange nordmenn. Les om ID. SPACE VIZZION her 

Volkswagen ID. - modellserie

Elektrisk stasjonsvogn fra VW, Foto: Volkswagen

ID. BUGGY elektrisk strandbil

En elstrandbil og kjøretøy som skal bli en nullutslipps-bil som egner seg til sommerstid. Buggyen er særlig kjent for sin praktiske fremkommelighet for kjøring langs stranden. Elbilen vil holde seg tro til det nostalgiske designet, men vil nå møte stranden og bølgene i elektrisk modus med omkring 250 kilometer rekkevidde. Les mer om ID. Buggy her:

Buggy

Buggy gjør det mulig å kjøre elektrisk offroad, Foto: Volkswagen

ID. ROOMZZ er en SUV i femmeters-klassen

Denne skal kunne tilfredsstille både familie- og jobbrelaterte utflukter. Det foreligger fortsatt ikke mye informasjon om Roomzz, men den vil lanseres på markedet i løpet av 2021 – hovedsakelig og først i Kina. Les mer om ID. Roomzz her: 

Volkswagen ID. - modellserie

Volkswagen ID. ROOMZZ konsept, Foto: Volkswagen

ID. VIZZION er en selvkjørende visjon

I.D VIZZION skal på mange måter fullføre visjonen Volkswagen begynner med sin ID.-familie – den skal være helt og holdent selvkjørende. VW presenterer den rett og slett som en sjåfør. Den selvkjørende elbilen skal ha en rekkevidde på opptil 665 kilometer, og siktes på å bli en realitet mellom 2025 – 2030. Les om ID. VIZZION her:

VIZZION

VIZZION – konseptbil

ID. R er en helelektrisk racerbil

Volkswagen sier selv at den viktigste oppgaven til ID. R ikke er å sette den ene rekorden etter den andre på tøffe racerbaner rundt om i verden, men å fungere som forbilde og teste teknologier for nye elbiler hos Volkswagen. ID. R skal vise hva fremtidens elbiler kan tilby. Den satte for eksempel rekorden som raskeste bil noensinne i Pikes Peak i 2018 og nylig tok den elbil rekorden på Nürburgring Nordschleife. Les mer om ID. R her:

volkswagen id r

ID. R – VW sin elektriske racerbil fra ID.-modellserien, her på vei opp Pikes Peak, Foto: Volkswagen

Én modul og mange modeller utgjør Volkswagen ID. – modellserien

Den modulbaserte plattformen for elbiler, forkortet MEB, tilbyr elbiler som oppfyller alle kravene du har til en bil, enten du trenger en bybil, en SUV eller en stor syvseter. Plattformen gir deg mer plass, flere tilpasningsmuligheter, bedre komfort og høyere ytelser enn noensinne. Kort sagt en helt ny elbilopplevelse.

Vi holder deg gjerne orientert om Volkswagen ID. – ta uforpliktende kontakt med oss her:


     

    Kilder: Volkswagen