Volkswagen

Volkswagen ID. en helt ny elektrisk modellserie fra Volkswagen

Volkswagen ID. - modellserie

Volkswagen ID. – her er modellserien

Volkswagen ID.-modellserien, også kalt ID-familien, er Volkswagen sin helelektriske satsing på elbiler. Volkswagen id. -modellserie vil tilby helelektriske modeller: alt fra småbiler til SUV, stasjonsvogn, buss, strandbil og til og med en racerbil.

“ID.” springer fra Volkswagens idé om å skape en større identifisering mellom sjåfør, bilen og miljøet rundt.

Volkswagen ID modeller

Volkswagens mål er basert på fire innovasjonsområder som ID.  er bygget på:

  1. Nettverkstilkoblet samfunn: Volkswagen kommer i fremtiden til å linke sammen mennesker, biler og miljøet rundt med en egen Volkswagen bruker-ID.
  2. Intuitivt og brukervennlig: Volkswagen har fokusert på biler som er intuitive å bruke og som er utstyrt med nye display og kontroll-konsepter.
  3. Selvkjørende biler: Ved hjelp av automatisk kjøreteknikk gjør Volkswagen bilene enda sikrere og mer komfortable.
  4. Smart bærekraft: Volkswagen intensiverer utviklingen av innovative elbiler for høyvolums-produksjon. I “smart bærekraft” legges handlinger som at for eksempel Volkswagenkonsernet har forpliktet seg til å følge målene i Paris-avtalen, og hele konsernet skal være CO2-nøytralt innen 2050. Alle CO2-utslipp skal kuttes der det kan, og Volkswagen legger om energiforsyningen til produksjon og ladeinfrastruktur til å være basert på fornybare energikilder.ID.3: første modell ut av VW ID-familien:

Volkswagen ID.3 er VW-elbilen som har fulgt opp e-Golf

ID.3 var den første modellen ut fra Volkswagen ID.-modellserie og er allerede sammenlignet med en Golf. Elbil 24 har testet ID.3 som introduserer dette nye kapittelet i Volkswagen-historien, og konkluderer blant annet med at:  Utvendig kan bilen minne om en Golf, og det er slettes ikke negativt. Som James May i tidligere Top Gear en gang sa; skulle det finnes bare en bil her i verden, så måtte det være en Golf. Bestilling av ID.3 1ST er nå åpnet. Her kan du lese mer om ID.3

Volkswagen ID.3 vil ha en estimert rekkevidde fra 340 km opptil 539 km. Her finner du kampanjepris på leasing av ID.3 1 ST

Volkswagen ID. - modellserie

ID.3 var første elbil ut fra ID-familien til VW, Foto: Erik Arnesen Bryn

Volkswagen ID. 4 – elbil SUV

Elbilen og familiebilen er en SUV med bakhjulstrekk som kommer med firehjulstrekk våren 2021. SUVen skal trives like godt i byen som i røffere terreng, og tar opptil 1000 kg på tilhengerfestet. Den skal også være solid under utfordrende værforhold, noe vi i Norge setter særlig pris på i en bil. Rekkevidden på ID.4 vil være fra 343 og inntil 517 km. Les om ID.4 her.

Her finner du kampanjepris på ID.4

Volkswagen ID. - modellserie

ID.4 er en elektrisk SUV fra VW. Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.4 GTX, ID.4 med firehjulstrekk

GTX har åpnet for bestilling. ID.4 GTX har mange av de samme kvalitetene som GTI og GTE og gjør den til den sportslige utgaven av ID.4. Denne modellen har blant annet firehjulstrekk og kjøremodus som optimerer kjøring under norske forhold. Du kan lese mer om rekkevidde og kjøreegenskapene til ID.4 GTX her.

Volkswagen ID. - modellserie

SUVen ID.4 GTX er elbil med firehjulstrekk, ID.4 GTX, Foto: Volkswagen

ID. SPACE VIZZION – stasjonsvogn

Som blir en helelektrisk stasjonsvogn. Volkswagen beskriver selv Space Vizzion som en «morgendagens stasjonsvogn (…) med rommeligheten til en SUV». Det aerodynamiske designet på elbilen betyr at åpningene i fronten og på taket reduserer luftmotstanden, og øker rekkevidden som på denne elbilen vil være på opptil 590 km etter WLTP. Produksjonsutgaven vil bli lansert i 2021 og vil nok bli en kjærkommen nyhet for nordmenn i Volkswagen ID. -modellserien. Les om ID. SPACE VIZZION her 

elbil stasjonsvogn fra VW

SPACE VIZZION konsept, Foto: Volkswagen

ID. BUZZ CARGO – El-varebilen

Avhengig av størrelsen på batteripakken kan ID. BUZZ Cargo oppnå en rekkevidde på inntil 322 / 548 km. Batteriet i ID. BUZZ Cargo vil oppnå 80 % kapasitet etter bare 30 minutters hurtiglading. ID. BUZZ Cargo el varebil forventes å bli en plass-sensasjon. Takket være den plassbesparende elektriske drivlinjen (MEB) hvor batteriet befinner seg i bunnen og motoren er plassert på for- og bakaksel, frigjøres det masse plass til nyttelast. Bilen skal være leveringsklar fra 2022.

 

Volkswagen ID. BUZZ Cargo

VW ID. BUZZ Cargo concept, Foto: Volkswagen

ID. BUZZ – Folkevognbussen blir elektrisk

BUZZ personbil med 8-seter. Nostalgikere og eventyrlystne venter kanskje spesielt på relanseringen av VW-bussen som får navnet ID. BUZZ som skal lanseres i 2022. Bilen skal være tro mot sin forgjenger, men selvsagt være helelektrisk, kunne hurtiglades enkelt og raskt, og tilby desto smartere bruk av plassen for sine passasjerer. Du kan lese mer om ID. BUZZ her:

Volkswagen Buzz

Volkswagen ID. Buzz

ID. BUGGY elektrisk strandbil

En elstrandbil og kjøretøy som skal bli en nullutslipps-bil som egner seg til sommerstid. Buggyen er særlig kjent for sin praktiske fremkommelighet for kjøring langs stranden. Elbilen vil holde seg tro til det nostalgiske designet, men vil nå møte stranden og bølgene i elektrisk modus med omkring 250km rekkevidde. Les mer om ID. Buggy her:

Buggy

Buggy gjør det mulig å kjøre elektrisk offroad, Foto: Volkswagen

ID. ROOMZZ – SUV i femmeters-klassen

Denne skal kunne tilfredsstille både familie- og jobbrelaterte utflukter. Det foreligger fortsatt ikke mye informasjon om Roomzz, men den vil lanseres på markedet i løpet av 2021 – hovedsakelig og først i Kina. Les mer om ID. Roomzz her: 

Volkswagen ID. - modellserie

Volkswagen ID. ROOMZZ konsept, Foto: Volkswagen

ID. VIZZION – selvkjørende visjon

I.D VIZZION skal på mange måter fullføre visjonen Volkswagen begynner med sin ID.-familie – den skal være helt og holdent selvkjørende. VW presenterer den rett og slett som en sjåfør. Den selvkjørende elbilen skal ha en rekkevidde på opptil 665km, og siktes på å bli en realitet mellom 2025 – 2030. Les om ID. VIZZION her:

VIZZION

VIZZION – konseptbil

ID. R: En helelektrisk racerbil

Volkswagen sier selv at den viktigste oppgaven til ID. R ikke er å sette den ene rekorden etter den andre på tøffe racerbaner rundt om i verden, men å fungere som forbilde og teste teknologier for nye elbiler hos Volkswagen. ID. R skal vise hva fremtidens elbiler kan tilby. Den satte for eksempel rekorden som raskeste bil noensinne i Pikes Peak i 2018 og nylig tok den elbil rekorden på Nürburgring Nordschleife. Les mer om ID. R her:

volkswagen id r

ID. R – VW sin elektriske racerbil fra ID.-modellserien, her på vei opp Pikes Peak, Foto: Volkswagen

Én modul Mange modeller – Volkswagen ID. – modellserien

Den modulbaserte plattformen for elbiler, forkortet MEB, tilbyr elbiler som oppfyller alle kravene du har til en bil, enten du trenger en bybil, en SUV eller en stor 7-seter. Her får du mer plass, flere tilpasningsmuligheter, bedre komfort og høyere ytelser enn noensinne. Kort sagt en helt ny elbilopplevelse.

Vi holder deg gjerne orientert om Volkswagen ID. – ta uforpliktende kontakt med oss her:

     

    Kilder: Volkswagen