Volkswagen

Hvorfor velge Volkswagen ID.3

Av 23. oktober 2020 No Comments
Hvorfor velge Volkswagen ID.3

5 grunner til å velge ID.3

Her finner du fem egenskaper til elbilen fra Volkswagen som kanskje gjør den til den elbilen du ser etter.

5 grunner til å velge Volkswagen ID.3, møter elbilen dine krav?

1. Komfort – Motor skriver at ID.3 har utsøkt kjøreposisjon og oversikt. De synes også at den har bedre standardseter enn e-Golf. Under testen har de litt problemer med betjeningen som krever tilvenning, men de konkluderer med at den fungerer bra. Støynivået som ble listet som ekstremt imponerende under de første testene i Tyskland har naturligvis endret seg på norsk asfalt, hvor bilen ikke oppleves like stillegående, men fortsatt lite støyende.

2. Kjøreegenskaper – MEB-plattformen som er en dedikert elbilplattform har tilnærmet optimal vektfordeling og gir det anmelderne beskriver som en klasseledende kjøreopplevelse. Presis, stabil og trygg, hvor testerne erfarer at bakhjulsdrift gir null sporing ved gasspådrag, men antispinn – som ikke kan slås av – kobler inn effektivt ved hensynsløs gassbruk på glatta.

3. Miljø og forbruk – Motors anmeldere konkluderer med at ID.3 ser ut til å innfri rekkeviddeløftet på 42 mil: Vi fikk et gjennomsnittsforbruk på 15,1 kWt/100 km. under blandet kjøring under noen ganske kjølige høstdager.

4. Driftskostnader – Ett punkt anmelderne har resonnert seg til, er potensielle driftskostnader for deg som eier. De mener at serviceintervall som er hvert andre år bør gi lave kostnader uavhengig av kjørelengde. Trommelbremsene bak gir også mindre rust. Fortsatt minner de bileiere på at når det gjelder en splitter ny bil så er det alltid forbundet usikkerhet, men at det omfattende serviceapparatet til VW har fått god rutine på elbiler.

5. Sikkerhet – ID.3 får 5 stjerner i EuroNCAP-test. Euro NCAP har vært en streng målestokk for sikkerhetsnivået i nye biler siden 1997. Testen tar nøye for seg sikkerheten av fører og passasjerer ved front- og sidekollisjon og velteulykker. Volkswagen oppsummerer hvordan elbilen ble testet slik:

  • Høye enkeltvurderinger i alle testkategorier
  • Både voksne og barn er svært godt beskyttet i ID.3
  • Nye senterkollisjonsputer (standard) overbeviser i krasjtesten

Senterkollisjonspute mellom forsetene er en av de nye sikkerhetselementene i ID.3.  Denne skal fohindre hodekontakt mellom fører og passasjer ved et uhell.

Her kan du lese alt du behøver å vite om Volkswagen ID.3.

Anmeldernes vurdering av Volkswagen ID.3

De fem punktene er hentet fra en anmeldelse skrevet av bilmagasinet Motor.no. Anmelderne er imponert over elbilen fra VW, og skriver at: Det er ikke overraskende at konsernet bak «bobla» og Golf lager en modell som appellerer til folk flest og deres praktiske hverdag.

Motor.no skrev også i anmeldelsen som ble publisert før EuroNCAP-testen var utført at: Den adaptive cruisekontrollen er meget bra, og i kombinasjon med navigasjonen, setter den en ny standard ved å lese veien og automatisk avpasse fart mot rundkjøringer og skarpe svinger.

Motor vurderte annenhåndsverdien til ID.3, og skriver at: Biladministrasjonsselskapet Leaseplan anslår et årlig prisfall på 45-55.000 kroner i en treårsperiode. Populær modell som vil selge bra som ny. Det vil også gi solide og forutsigbare bruktpriser, forutsatt at nybilprisene er stabile.

Hvorfor velge Volkswagen ID.3

Anmelderne skriver at ID.3 skal ha en klasseledende kjøreopplevelse, Foto: Erik Arnesen Bryn

Til tross for at anmelderne beskriver ID.3 som «litt kjedelig» utseendemessig, har de fortsatt mye godt å si om elbilens design, både på utsiden og innsiden: Store hjul gir stil. Innvendig er det mer spennende, med det lille hoved-displayet, den elegante girvelgeren og generell god funksjonalitet.

Detaljer om Volkswagen ID.3

Anmelderne nevner prisen på ID.3 i forbindelse med hvor konkurransedyktig VW sin elbil vil klare å være. Som en konklusjon på dette spørsmålet mener bilmagasinet at VW vet å holde koken med sine konkurrenter – særlig når detaljer på disse blir offentliggjort og mer tydelig sammenlignbare. Her kan du se pris på VW ID.3.

For deg som er avhengig av henger eller takboks,  så har ikke ID.3 mulighet for dette, men det finnes tilbehør som enkelt løser dette slik at du kan frakte både utstyr som ski, sykler og kajakk hvis du ønsker det. Det er også løsninger for frakt av ekstra bagasje. Her kan du lese om tilbehør og utstyr til Volkswagen ID.3.

Hvorfor velge Volkswagen ID.3

Elbilen ID.3 fra Volkswagen, Foto: Erik Arnesen

Hvis du vil se alle modeller som tilhører Volkswagen sin nye elbil-familie, kan du lese om hele Volkswagen ID.-modellserien her.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

     

    Kilder: Volkswagen.no, Motor.no