Volkswagen

Hvorfor velge elbilen ID.3

Av 29. september 2021 No Comments
VW ID.3 test

VW ID.3 test

Tester av ID.3 peker ut fem særlige grunner til å velge elbilen fra Volkswagen. Elbilsalget har skutt i været, noe som ikke er så rart. En elbil er en gyllen mulighet til å velge både miljøvennlig og kostnadsbesparende. Her er utdrag fra tester av ID.3 og fem grunner til at mange nordmenn går for nettopp denne elbilen.

VW ID.3 test og fem grunner til å velge denne elbilen

1. Komfort

Motor skriver at ID.3 har utsøkt kjøreposisjon og oversikt. Under testen har de litt problemer med betjeningen som krever tilvenning, men de konkluderer med at den fungerer tilfredsstillende. Støynivået som ble listet som ekstremt imponerende under de første testene i Tyskland har naturligvis endret seg på norsk asfalt. Bilen oppleves ikke like stillegående, men fortsatt lite støyende.

2.Kjøreegenskaper

VW ID.3 test

Foto: Erik Arnesen Bryn

MEB-plattformen til ID.3 har tilnærmet optimal vektfordeling, noe som gir det anmelderne beskriver som en klasseledende kjøreopplevelse. Presis, stabil og trygg, hvor testerne erfarer at bakhjulsdrift gir null sporing ved gasspådrag, men antispinn som ikke kan slås av, kobler inn effektivt ved hensynsløs gassbruk på glatta.

3. Miljø og forbruk

Motors anmeldere konkluderer med at ID.3 ser ut til å innfri løftet om rekkevidde på 42 mil: Vi fikk et gjennomsnittsforbruk på 15,1 kWt/100 km under blandet kjøring på noen ganske kjølige høstdager.

4. Driftskostnader

Anmelderne mener at serviceintervallene bør gi lave kostnader uavhengig av kjørelengde. Trommelbremsene bak skaper også mindre rust. Fortsatt minner de potensielle kjøpere på at når det gjelder en splitter ny bil så er det alltid forbundet usikkerhet, samtidig har det omfattende serviceapparatet til VW fått gode rutiner på elbiler.

Hvorfor velge Volkswagen ID.3

VW ID.3, her er 5 grunner til å velge ID.3, Foto: Unal Dilmac l Erik Arnesen Bryn

5.VW ID.3 og test av sikkerhet

ID.3 får 5 stjerner i Euro NCAP-test. Euro NCAP har vært en streng målestokk for sikkerhetsnivået i nye biler siden 1997. Testen tar nøye for seg sikkerheten av fører og passasjerer ved front- og sidekollisjon og velteulykker. Volkswagen oppsummerer hvordan elbilen ble testet slik:

  • Høye enkeltvurderinger i alle testkategorier
  • Både voksne og barn er svært godt beskyttet i ID.3
  • Nye senterkollisjonsputer (standard) overbeviser i krasjtesten

ID.3 leasing, se kampanjen her: 

Motors anmeldelse ble publisert før EuroNCAP-testen var utført, men allerede da mente anmelderne at:

Den adaptive cruisekontrollen er meget bra, og i kombinasjon med navigasjonen, setter den en ny standard ved å lese veien og automatisk avpasse fart mot rundkjøringer og skarpe svinger. (…) Det er ikke overraskende at konsernet bak «bobla» og Golf lager en modell som appellerer til folk flest og deres praktiske hverdag. Motor.no

 

Detaljer om Volkswagen ID.3

Bilmagasinet mener at VW vet å holde koken med sine konkurrenter når det gjelder pris, særlig når detaljer på disse blir offentliggjort og mer tydelig sammenlignbare. Til tross for at anmelderne beskriver ID.3 som «litt kjedelig» utseendemessig, har de fortsatt mye godt å si om elbilens design, både på utsiden og innsiden: Store hjul gir stil. Innvendig er det mer spennende, med det lille hoved-displayet, den elegante girvelgeren og generell god funksjonalitet.

Les mer: Alt du trenger å vite om ID.3 her: 

For deg som er avhengig av henger eller takboks,  så har ikke ID.3 mulighet for dette. Men det finnes tilbehør som enkelt løser frakt av både utstyr som ski, sykler og kajakk hvis du har behov for det. Det er også løsninger for frakt av ekstra bagasje. Her kan du lese om tilbehør og utstyr til Volkswagen ID.3.

Hvorfor velge Volkswagen ID.3

Elbilen ID.3 fra Volkswagen, Foto: Erik Arnesen

Hvis du vil se alle modeller som tilhører Volkswagen sin nye elbil-familie, kan du lese om hele Volkswagen ID.-modellserien her.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

     

    Kilder: Volkswagen.no, Motor.no