Volkswagen

Hvorfor velge elbilen ID.3

VW ID.3 test

VW ID.3 test

VW ID.3 test synliggjør særlig fem grunner til å velge elbilen fra volkswagen. Elbil-salget har skutt i været, noe som ikke er så rart. En elbil er en gyllen mulighet til å velge både miljøvennlig og kostnadsbesparende. Men hvilken elbil skal du velge? Her er tester gjort av ID.3, og fem grunner til at mange går for nettopp denne elbilen.

VW ID.3 test, se fem grunner til å velge ID.3

1. Komfort

Motor skriver at ID.3 har utsøkt kjøreposisjon og oversikt. De synes også at den har bedre standardseter enn e-Golf. Under testen har de litt problemer med betjeningen som krever tilvenning, men de konkluderer med at den fungerer bra. Støynivået som ble listet som ekstremt imponerende under de første testene i Tyskland har naturligvis endret seg på norsk asfalt, hvor bilen ikke oppleves like stillegående, men fortsatt lite støyende.

VW ID.3 kjøreegenskaper

VW ID.3 test

Foto: Erik Arnesen Bryn

MEB-plattformen som er en dedikert elbilplattform har tilnærmet optimal vektfordeling og gir det anmelderne beskriver som en klasseledende kjøreopplevelse. Presis, stabil og trygg, hvor testerne erfarer at bakhjulsdrift gir null sporing ved gasspådrag, men antispinn som ikke kan slås av, kobler inn effektivt ved hensynsløs gassbruk på glatta.

3. Miljø og forbruk

Motors anmeldere konkluderer med at ID.3 ser ut til å innfri løftet om rekkevidde på 42 mil: Vi fikk et gjennomsnittsforbruk på 15,1 kWt/100 km under blandet kjøring på noen ganske kjølige høstdager.

4. Driftskostnader

Ett punkt anmelderne har resonnert seg til, er potensielle driftskostnader for deg som eier. De mener at serviceintervall som er hvert andre år bør gi lave kostnader uavhengig av kjørelengde. Trommelbremsene bak gir også mindre rust. Fortsatt minner de bileiere på at når det gjelder en splitter ny bil så er det alltid forbundet usikkerhet, men at det omfattende serviceapparatet til VW har fått god rutine på elbiler.

VW ID.3 test av sikkerhet

ID.3 får 5 stjerner i Euro NCAP-test. Euro NCAP har vært en streng målestokk for sikkerhetsnivået i nye biler siden 1997. Testen tar nøye for seg sikkerheten av fører og passasjerer ved front- og sidekollisjon og velteulykker. Volkswagen oppsummerer hvordan elbilen ble testet slik:

  • Høye enkeltvurderinger i alle testkategorier
  • Både voksne og barn er svært godt beskyttet i ID.3
  • Nye senterkollisjonsputer (standard) overbeviser i krasjtesten

ID.3 leasing, se kampanjen her: 

 

Anmeldernes VW ID.3 test

De fem positive punktene er hentet fra en anmeldelse skrevet av bilmagasinet Motor.no. Anmelderne er imponert over elbilen fra VW, og skriver: Det er ikke overraskende at konsernet bak «bobla» og Golf lager en modell som appellerer til folk flest og deres praktiske hverdag.

Anmeldelsen som ble publisert før EuroNCAP-testen var utført, sa at: Den adaptive cruisekontrollen er meget bra, og i kombinasjon med navigasjonen, setter den en ny standard ved å lese veien og automatisk avpasse fart mot rundkjøringer og skarpe svinger.

Testerne vurderte også annenhåndsverdien til ID.3: Biladministrasjonsselskapet Leaseplan anslår et årlig prisfall på 45-55.000 kroner i en treårsperiode. Populær modell som vil selge bra som ny. Det vil også gi solide og forutsigbare bruktpriser, forutsatt at nybilprisene er stabile.

Hvorfor velge Volkswagen ID.3

Anmelderne skriver at ID.3 skal ha en klasseledende kjøreopplevelse, Foto: Erik Arnesen Bryn

Til tross for at anmelderne beskriver ID.3 som «litt kjedelig» utseendemessig, har de fortsatt mye godt å si om elbilens design, både på utsiden og innsiden: Store hjul gir stil. Innvendig er det mer spennende, med det lille hoved-displayet, den elegante girvelgeren og generell god funksjonalitet.

Detaljer om Volkswagen ID.3

Bilmagasinet mener videre at VW vet å holde koken med sine konkurrenter når det gjelder pris, særlig når detaljer på disse blir offentliggjort og mer tydelig sammenlignbare. Alt du trenger å vite om ID.3 her: 

For deg som er avhengig av henger eller takboks,  så har ikke ID.3 mulighet for dette. Men det finnes tilbehør som enkelt løser frakt av både utstyr som ski, sykler og kajakk hvis du har behov for det. Det er også løsninger for frakt av ekstra bagasje. Her kan du lese om tilbehør og utstyr til Volkswagen ID.3.

Hvorfor velge Volkswagen ID.3

Elbilen ID.3 fra Volkswagen, Foto: Erik Arnesen

Hvis du vil se alle modeller som tilhører Volkswagen sin nye elbil-familie, kan du lese om hele Volkswagen ID.-modellserien her.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

     

    Kilder: Volkswagen.no, Motor.no