Volkswagen

ID.4 – elektrisk SUV som skapt for norske forhold

volkswagen id 4

Volkswagen ID.4 og ID.4 GTX – elektrisk familie-SUV

Volkswagen ID.4 og ID.4 GTX er SUV-modeller som skal trives like godt i byen som i røffere terreng. Elbilen er også stabil ved utfordrende værforhold. ID.4 har selvkjørende egenskaper, og byr på fleksibel og god plass. De to lanseringsmodellene ID.4 1st og ID.4 1st Max ble en stor suksess i Norge. ID.4 GTX er firehjulstrekk-utgaven av den elektriske familie-SUVen.

Pris, rekkevidde og levering av ID.4

 • Pris fra kr 356.860,-
 • Rekkevidde på 343 – 517 kilometer
 • Levering juni 2021
 • Hengerfeste inntil 1000 kilo – med bremser, og for ID.4 GTX
 • Bakkeklaring på 16,5 centimeter
 • Taklast inntil 75 kilo
 • Bakhjulstrekk på ID.4
 • Firehjulstrekk på ID.4 GTX
 • Bagasjeromsvolum: 543 liter (1575 seterygg nede)
 • Hurtiglading: Inntil 125 kilowatt

Se pris og kampanje på ID.4 her:

volkswagen id 4

Elektrisk SUV fra Volkswagen, ID.4, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

Dette er de nye ID.4-utgavene

ID.4 Pure City har et batteri på 52 kiloWattimen (netto), noe som gir en rekkevidde på inntil 343 kilometer (WLTP). Motoreffekten er på 125 kiloWatt (170 hk), som gir friske ytelser: Akselerasjonen 0-100 kilometer i timen går unna på ni sekunder. Toppfarten er elektronisk begrenset til 160 kilometer i timen.

ID.4 Pure City er tilgjengelig i to ferdigspesifiserte utstyrsversjoner:

 • ID.4 City
 • ID.4 Style
volkswagen id 4

Elbilen ID.4 får gode anmeldelser av norske journalister, Foto: Emil Berglie l Erik Arnesen

Andre innstegsmodell er ID.4 Pro Performance

ID.4 Pro Performance har en batterikapasitet på 77 kiloWattimen netto energiinnhold, og en motor med 150 kiloWatt (204 hestekrefter) effekt. Rekkevidden her blir på inntil 517 kilometer (WLTP). 0-100 kilometer i timen går på bare 8,5 sekunder, mens toppfarten også her er elektronisk begrenset til 160 kilometer i timen.

Pro Performance leveres i fem ferdigspesifiserte utstyrsversjoner:

 • Life
 • City
 • Business
 • Family
 • Tech

Felles for utgavene: Alle har varmepumpe for oppvarming av kupe og batteri som standard. De fem modellene vil kunne lades med inntil 11 kW AC (hjemmelading). Hurtiglanding med inntil 125 kW DC betyr at 38 minutters ladestopp gir inntil 320 nye kilometer rekkevidde (WLTP).

ID.4 GTX er den elektriske SUVen som firehjulstrekk

Den sportslige utgaven av ID.4 har de ekstra detaljene og egenskapene som formelig popper. GTX har samme betydning som GTI og GTE som hinter til en mer sportslig variant.

volkswagen id 4

Den elektriske SUVen med firehjulstrekk, Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.4 GTX, som har åpnet for bestilling, oppsummeres slik:

 • Rekkevidde på inntil 475 kilometer
 • Batterikapasitet 77 kiloWatttimen (ID.4 GTX leveres også med batterigaranti)
 • 5 – 80 prosent batterinivå skjer på omkring 38 minutter ved hurtiglading
 • 0 – 100 kilometer i timen på 6,2 sekunder
 • Firehjulstrekk
 • Akselavstand på 2,77 meter og kan trekke tilhenger på inntil 1200 kilo
 • Bagasjerom på 543 liter (1575 liter med nedfelte bakseter)
 • Pris fra 452 600 kroner (levert i Oslo)
 • ID.4 GTX har ankommet Norge. Forventet levering er mot slutten av sommeren

Se pris og kampanje på ID.4 GTX her:

volkswagen id 4

Interiøret i ID.4 GTX, Foto: Volkswagen

Den elektriske SUVen har to elektriske motorer som sørger for god fremkommelighet under norske forhold hele året. Elbilen fordeler drivkreftene fra motoren på alle fire hjul etter behov. Du finner også  kjøreprofilen Traction1 slik at veigrepet blir enda bedre når underlaget er løst og glatt. Volkswagen selv beskriver kjøreegenskapene til GTX slik:

GTX-modellene overbeviser først og fremst med ytelser og design. En ytterligere elmotor på forakselen gir ID.-familien firehjulsdrift, som er optimert for effektivitet. Frontmotoren aktiveres på få millisekunder når det er behov for mer ytelser eller veigrep. I det nye kjøremoduset «Traction» vil firehjulstrekket være permanent aktivert. I tillegg understreker sportslige designdetaljer og egne lyssignaturer toppytelsene til GTX-modellene.

volkswagen id 4

En elbil som oppfyller mange nordmenns behov på veien, Foto: Volkswagen

 

Hvis du lurer på hvilken modell som vil passe deg best, kan du kontakte oss helt uforpliktende her:

   

  VW ID.4 rekkevidde og tilhengerfeste

  Volkswagen ID.4 vil ha mulighet for hengerfeste med en totalvekt på inntil 1000 kilo med bremser (utgaven med bakhjulstrekk) og takstativ på inntil 75 kilo. ID.4 1ST er en fullelektrisk familiebil som skapt for norske forhold.

  Rekkevidden på den elektriske SUVen er oppgitt på fra 343 og inntil 517 kilometer.

  volkswagen id 4

  Tilhengerfeste på ID.4 tar inntil 1000 kg, Foto: Volkswagen

  ID.4 test: Får fem ut av seks fra flere anmeldere

  Elbil24 har testet el-SUVen ID.4 1st Max, og gir elbilen terningkast 5. I forbindelse med lading av ID.4 skriver de at:

  Med ca. 80 kWh levert på en time må vi si oss veldig fornøyd. Dette er langt bedre enn flere av bilene som lover en toppeffekt på 150 kW, men som kun holder koken over en kortere periode. Etter at batteriet igjen var fullt av energi, ble ny rekkevidde oppgitt til 359 nye kilometer. Et estimat ikke langt fra våre 354 kjørte kilometer.

  Konklusjonen til Elbil24 lyder:

  (…) som produkt er det definitivt en god bil, med bra faktisk rekkevidde, og en grei ladehastighet. Plassen er god, også til dette segmentet å være, og kjøreegenskapene er det lite å si noe på.

  Elbil24 er ikke alene om 5 på terningen. VG gir elbilen samme vurdering og skriver at:

  Fasongen er nett og vellykket. Når du kommer inntil bilen og ikke minst tar plass i den, merker du hvor stor den er. Det er er vel her nøkkelen til en eventuell suksess ligger: Masse bagasjeplass og god bakseteplass. Sikten fra førerplassen er knallgod. A-stolpene er trukket langt frem. Det er gitt plass til et lite siktvindu fremst og speilhusene er plassert bakover på døren. Optimalt! Armlene bidrar til en flerbruksbil-følelse bak rattet.

  volkswagen id 4

  Familiebil og elektrisk SUV fra Volkswagen som også er solid på vinterføre, Foto: Volkswagen

  God plass og praktisk tilbehør gjør ID.4 til en god familiebil

  VG konkluderer sin anmeldelse av elbilen slik:

  Trenger du en elbil med mye plass, er ID.4 blant de beste. Kan trekke tilhenger og bære takboks. Virker ok på lovet forbruk og dermed rekkevidde (målt i kulde, så forvent på linje med oppgitt om sommeren). Meget høyt vurdert andrehåndsverdi. Tommel opp for vedlikeholdsfrie trommelbremser.  

  Dagens Næringsliv har også fått fingrene i den elektriske SUVen fra VW. De gir elbilen 5 ut av 6, og synes blant annet at den er en verdig familiebil:

  ID.4 er litt lengre, litt bredere og litt lavere enn Volkswagen Tiguan. Bagasjerommet er på solide 543 liter, mens bakseteplassen er god nok til at ID.4 fint fungerer som en familiebil. Skiluke, takstativ og hengerfeste er også på plass. Det er ikke så mange elektriske biler som kombinerer alt dette med såpass stor størrelse og såpass lav pris. Når du nyter utsikten gjennom den store frontruten, føles det virkelig som du sitter i en stor bil.

   

  ID.4 test utført av Motor.no

  Motor.no har også testet ID.4 mer grundig. Anmelderne gir blant annet disse vurderingene:

  • Kjøreegenskaper 8/10 – Lettkjørt, velkjørende og presis.
  • Miljø og forbruk 9/10 – Konstatert rekkevidde og forbruk ligger godt innenfor det Motor forventet i forhold til WLTP-rekkevidden på 487 km.
  • Utstyr 8/10 – Godt tilpasset det norske markedet.
  • Praktisk 8/10 – Tar tilhenger og taklast, har lettlastet bagasjerom.
  • Pris 8/10 – Konkurransedyktig.
  • Driftskostnader 9/10 – Serviceintervall hvert andre år, uavhengig av kjørelengde. Trommelbremser som gir mindre rust.
  • Sikkerhet 8/10 – Venter fortsatt på resultater fra Euro NCAP
  • Annenhåndsverdi 8/10 – Motor mener elbilen er en populær bil som vil selge bra som ny, og igjen gi forutsigbare bruktpriser.
  • Komfort 7/10 – Relativt stille, god demping, god plass og bagasjeplass.
  • Design 8/10 – Skarpere profil enn tidligere VW-modeller.

  ID.4 får fem stjerner i Euro NCAP sikkerhetstest

  Den elektriske SUVen fikk samlet toppresultat  i Euro NCAP sikkerhetstest, og Volkswagen oppsummerer noen av de mest avgjørende resultatene fra testen slik:

  Vurderingen av beskyttelsen av voksne baserer seg blant annet på front- og sidekollisjon, og whiplashtest. Basert både på krasjtestresultatene og vurderingen av muligheten til raskt å kunne redde passasjerene, oppnådde ID.4 93 % av de tilgjengelige poengene for beskyttelsen fører og voksne passasjerer. (…) Resultatet for beskyttelse av barn var 89 %. Disse vurderingene baserer seg på tre viktige aspekt: I tillegg til å vurdere beskyttelsen som blir gitt av barnesikringssystemene ved front- og sidekollisjon, vurderes også hvor enkelt det er å montere barneseter i ulike størrelser, samt utstyret bilen har for transport av barn.

  Volkswagen ID.4 er også utnevnt som vinner av den internasjonale kåringen World Car of the Year 2021. Prisen baserer seg på 90 internasjonale motor-journalister fra 24 land som stemmer på de beste innovasjonene på verdensmarkedet.

  Volkswagen ID.4 interiør, feel-good lounge

  Interiør i id4

  Snasen elektrisk SUV på innsiden og massasje i førersetet på ID.4, Foto: Volkswagen

  Du får en behagelig kjøreopplevelse med den elektriske SUVen, ID.4 har blant annet massasje i førersetet. Sjefsdesigner i Volkswagengruppen, Klaus Zyciora, sier at:

  – ID.4 introduserer en ny romfølelse i sin klasse.

  Plassen skal være så godt utnyttet at VW uttaler at den elektriske SUVen skal gi deg for en feel-good moderne lounge-stemning. Du skal også få god plass til det du skal ha med i bilen da Volkswagen ID.4 har 543 liter som skal romme bagasjen. Det er med baksetene fortsatt i oppreist posisjon.

  volkswagen id 4

  På innsiden av den elektriske SUVen ID.4, Foto: Volkswagen

  Volkswagen ID. 4, bremser og bakhjulstrekk

  Volkswagen skriver hvordan SUVen blant annet vil eliminere problemet med korrosjon og de utdyper også hvordan bakhjulsdriften vil fungere på elbilen:

  Den robuste SUV-en har kraftige bremser. Modellene med 77 kWh-batteri netto energiinnhold vil få 358mm store bremseskiver foran. Bakhjulene får trommelbremser, med et bremsebelegg som skal vare i hele bilens levetid. Dette eliminerer problem med korrosjon. Bakbremsene på ID.4 blir nemlig brukt svært lite i daglig kjøring, siden mye av gjøres med elektromotoren – for å regenerere energi. ESC samarbeider i tillegg tett med den sentrale styreenheten for elektromotoren og kraftelektronikken. Selv om en bil med bakhjulsdrift vil ha en grunnleggende tendens til overstyring, gjør dette sikkerhetsnettet at bakhjulene til ID.4 beholder et stabilt veigrep i alle situasjoner – ved full gass, ved rask svingkjøring, og ved bremsing med regenerering.

  Smarttelefonen som nøkkel

  SUVen har også flere detaljer ved seg som gjør den hendig i hverdagen. Hvis du har en egen Volkswagenbruker-ID koblet til smarttelefonen din, vil bilen kjenne igjen hvem som nærmer seg og fungere som en digital nøkkel. Dørene låses opp og alle personlige innstillinger som seteposisjon og klimaanlegg tilpasses automatisk.

  Du kan lese mer om VW-appen We Connect og hvordan du oppretter VW-bruker her.

  Ved hjelp av det samme systemet vil Volkswagen ID. 4 kunne fungere som en mobil postboks. Et bud vil kunne lokalisere bilen (via GPS) og få tilgang til bagasjerommet. Du, som eier, vil få et varsel om at pakken du venter på er levert i bilen.

  God bakseteplass i id4

  Volkswagen lovte god plass i el-SUVen, det ser de ut til å virkelig ha holdt, baksetene i ID.4 1ST Max, Foto: Volkswagen

  VW ID.4: Kompakt SUV med stor plass

  Volkswagen ID.4 er mer kompakt enn Volkswagens nyeste SUV – Tiguan Allspace, men byr på like mye plass. Lang akselavstanden og kompakte motorenheter kombinert med batteri i gulvet frigjør innvendig plass. Les også om tilbehøret du kan få til ID.4

  Volkswagen skriver at el-SUVen er en bil for alle anledninger når dere er på farten. VW legger da særlig vekt på plassen, og ikke bare den gode benplassen til alle passasjerene, men også tre bakseter i fullverdig størrelse som gjør det til en komfortabel tur for alle i bilen. Det er også plass til to barneseter dersom det er behov for det. Små og store baksetepassasjerer kan altså kose seg med plass som vanligvis bare er å finne i langt større biler. Det flate gulvet gir også langt større fleksibilitet; hvis du for eksempel vil ha med deg en sykkel, feller du seteputene i baksetet enkelt opp, som på en kinostol. Sykkelen plasseres bak forsetene – uten å ofre noe bagasjeplass.

  Tross all denne innvendige plassen, har SUVen et kompakt design som gjør den enkel å håndtere også i byen og når du skal parkere på mindre plasser.

  volkswagen id 4

  Bagasjerommet i ID.4 rommer 543 liter, Foto: Volkswagen

   

  1 million elbiler i året innen 2025, ID.-modellserien

  – For oss markerer de tre prototypene av denne nye generasjonen elbiler starten på en design- og teknologirevolusjon som kommer til å endre mobilitetsbegrepet og Volkswagen for alltid, sier Volkswagens designsjef Klaus Bischoff i en pressemelding.

  Volkswagens uttalte mål er å gjøre elektriske biler til allemannseie over hele verden innen midten av 2020-tallet:

  – Innen 2025 vil vi ha et salg på opptil en million elektriske biler i året. ID.4 vil spille en nøkkelrolle i denne strategien, og vi kommer til å starte produksjonen i 2020,  sier styreleder Herbert Diess.

  Her kan du lese mer om hele ID.-modellserien fra Volkswagen.

   

  Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne helt uforpliktende her:

    

   Kilder: Volkswagen, volkswagen-newsroom.com, Elbil24