Volkswagen

Volkswagen ID.4 – elektrisk SUV!

volkswagen id 4

Volkswagen ID.4: første elektriske SUV fra VW

Volkswagen ID. 4 er en del av Volkswagens elektriske ID.-familie og skal lanseres i løpet av 2020. Volkswagen ID. 4 er en SUV som skal trives like godt i byen som i røffere terreng, og under utfordrende værforhold. Den vil ha selvkjørende egenskaper og by på fleksibel og god plass. I første omgang kommer VW ID.4 med bakhjulstrekk, men vil komme som en kraftfull elektrisk firehjulstrekker på et senere tidspunkt.

Volkswagen avslører også detaljer om rekkevidde på elbilen: Takket være førsteklasses aerodynamikk og stort batteri får Volkswagen ID. 4 en rekkevidde på inntil 500 km (WLTP).

BilNorge.no skriver at: ID.4 utnytter fordelene i den elektriske modulære plattformen med korte overheng og lang akselavstand, noe som ifølge VW gir et svært rommelig interiør. Høyvoltbatteriet er plassert under kupéen, noe som sikrer et lavt tyngdepunkt og en jevn vektfordeling mellom akslene.

Volkswagen ID. 4

VW ID.4, Volkswagens elektriske SUV i kamuflasje, Foto: Volkswagen

Det er forventet at du vil kunne reservere din nye VW ID.4 i god tid før vi åpner for salg. Følg med her, eller legg igjen din kontaktinfo nederst for å bli oppdatert med en gang reservasjon er mulig.

id crozz

Et innblikk i fremtidens teknologi: elbilen ID.4 bygges for å også være selvkjørende og kommunisere med både budleveringer og omgivelser

Volkswagen ID. 4: Selvkjørende, nøkkelløs og budleveringer direkte

En egen Volkswagen bruker-ID, koblet til en smarttelefon, vil gjøre at bilen kjenner igjen hvem som nærmer seg og fungere som en digital nøkkel. Dørene låses opp og alle personlige innstillinger som seteposisjon og klimaanlegg tilpasses automatisk.

Ved hjelp av det samme systemet vil Volkswagen ID. 4 kunne fungere som en mobil postboks. Et bud vil kunne lokalisere bilen (via GPS) og få tilgang til bagasjerommet. Du, som eier, vil få et varsel om at pakken du venter på, er levert i bilen.

Hovedlysene er bygget opp av fem tynne LED-bånd, som kommuniserer med andre på veien når bilen brukes i selvkjørende modus.

VW ID.4

VW ID.4, tidligere ID. CROZZ concept, Foto: Volkswagen

 

VW ID.4: Kompakt SUV med stor plass

ID.4 er mer kompakt enn Volkswagens nyeste SUV – Tiguan Allspace, men byr på like mye plass. Lang akselavstanden og kompakte motorenhetene kombinert med batteri i gulvet frigjør innvendig plass. 

VW ID.4

Volkswagen ID. 4 konsept (tidligere kalt ID. CROZZ) er kompakt, men byr på stor innvendig plass Foto: Volkswagen

 

VW ID.4

Interiøret i VW ID.4 concept, Foto: Volkswagen

Små og store baksetepassasjerer kan kose seg med plass som vanligvis bare er å finne i langt større biler. Det flate gulvet gir også veldig mye større fleksibilitet; hvis du for eksempel vil ha med deg en sykkel, feller du seteputene i baksetet enkelt opp, som på en kinostol. Sykkelen plasseres bak forsetene –uten å ofre noe bagasjeplass.

 1 million elbiler i året innen 2025, ID. modellserien

– For oss markerer de tre prototypene av denne nye generasjonen elbiler starten på en design- og teknologirevolusjon som kommer til å endre mobilitetsbegrepet og Volkswagen for alltid, sier Volkswagens designsjef Klaus Bischoff i en pressemelding.

Volkswagens uttalte mål er å gjøre elektriske biler til allemannseie over hele verden innen midten av 2020-tallet:

– Innen 2025 vil vi ha et salg på opptil en million elektriske biler i året. ID.4 vil spille en nøkkelrolle i denne strategien, og vi kommer til å starte produksjonen i 2020,  sier styreleder Herbert Diess.

Her kan du lese om alle elbiler fra Volkswagen sin ID.-modellserie

Vil du være en av de første til å få informasjon om reservasjonsløsning for ID.4? Vi holder deg gjerne orientert om dette og andre nyheter om ID.-konseptet til Volkswagen:

 

Kilder: Volkswagen, volkswagen-newsroom.com

Alle foto / illustrasjoner: Volkswagen. Dette er konseptutgave av bilen, og endelig produksjonsmodell vil kunne avvike.