Volkswagen

ID.5 er en elektrisk coupé

Av 28. november 2021 No Comments
Volkswagen ID.5

Volkswagen ID.5 og ID.5 GTX  el-coupé for familien

Volkswagen ID.5 og ID.5 GTX er en coupé som passer deg som ikke nødvendigvis behøver all plassen en SUV eller stasjonsvogn tilbyr, og ønsker hakket mer sexy linjer på bilen din. Med Volkswagens nye el-coupé vil du faktisk fortsatt få nesten like god plass som en tradisjonell SUV i kombinasjon med et mer elegant design.

Fakta om Volkswagen ID.5

  • Kan bestilles nå.
  • Forventes i Norge våren 2022.
  • ID.5 har bakhjulstrekk, ID.5 GTX har firehjulstrekk.
  • Rekkevidde på opptil 520 kilometer, GTX-utgaven opptil 480 kilometer.
  • Bagasjerom på 549 liter.
  • Tillatt tilhengervekt på 1200 kilo for GTX og 1000 for utgaven med bakhjulstrekk.
Volkswagen ID.5

Bagasjerommet på den elektriske coupeen, Foto: Volkswagen Norge

Pris ID.5

Startprisen på Volkswagen ID.5 er satt til 436.400 kroner.

Her kan du se kampanje på ID.5 GTX.

Når kommer ID.5 og ID.5 GTX til Norge?

De elektriske coupeene ID.5 og firehjulstrekk-utgaven ID.5 GTX, er nå tilgjengelig for bestilling. De første bilene forventes til Norge i løpet av våren 2022.

Rekkevidde på Volkswagen ID.5 og ID.5 GTX

Volkswagen ID.5 har et mer smidig design enn for eksempel ID.4 som er en SUV, og derfor vil også rekkevidden yte bedre fordi coupeen glir avgårde med  mindre luftmotstand. Volkswagen lover også at elbilen føles romslig på innsiden, samtidig som den er kompakt.  ID.5 har utvendig lengde på 4,6 meter og 2,77 meter i akselavstand. Dermed vil ID.5 føles like romslig som en SUV.

Estimert rekkevidde på ID.5 er på opptil 520 kilometer og ID.5 GTX vil ha rekkevidde på opptil 480 kilometer.

Volkswagen ID.5

Interiøret i den elektriske coupeen ID.5, Foto: Volkswagen Norge

ID.5 har styrken til en SUV pakket inn i elegansen til en coupé

Volkswagen selv, beskriver el-coupeen slik:

ID.5 er den første Volkswagen som kombinerer sportslig og elegant coupé-design i ID.-familien: Volkswagen ID.5 har en helt ny romfølelse, intuitive funksjoner, tilkoblet internett – og byr på nye muligheter med Over-the-Air-oppdateringer. Coupé-designet skiller seg tydelig ut fra utseendet til konvensjonelle biler – og er dermed unik i sitt segment.

Tross definisjonen av elbilen som en coupé, bruker fortsatt VW SUV-beskrivelsen, men nærmere bestemt som en “progressiv SUV som kombinerer styrken til en SUV med den stilrene silhuetten til en coupé”.

ID.5-modellene er romslige og fleksible biler som passer godt for de som er ute etter en sprek bil, men også barnefamilier som har behov for godt med bagasjeplass. Edvardsen-Eibak, Direktør Volkswagen Norge

VW ID.5 GTX med firehjulstrekk

ID.5 kommer i likhet med sin SUV-slekting ID.4 også i GTX-versjon. GTX skal ha høyere ytelse, på lik linje med den du kjenner igjen fra GT-konseptet.

Volkswagen ID.5

Volkswagen ID.5 GTX er ID.5 med firehjulstrekk, Foto: Volkswagen Norge

Du kommer deg fra 0-100 kilometer i timen på 6,2 sekunder, mens hestekreftene til ID.5 GTX ligger på 299. Den viktigste detaljen ved GTX for mange nordmenn, er at dette er modellen som har firehjulstrekk.

Med to motorer og firehjulstrekk fordeler elbilen kraften sømløst til hvert hjul etter behov. Selv om GTX er en egen modellbetegnelse for GT-ytelser, byr ID.5 GTX også på praktiske løsninger i en travel hverdag. Volkswagen Norge.

Interiør

Interiøret i elbilen med firehjulstrekk, ID.5 GTX, Foto: Volkswagen norge

Volkswagen ID.5 og ID.5 GTX tar ikke taklast, men begge modeller har en skiluke innvendig

Volkswagen ID.5 er en del av ID.-familien til Volkswagen som er en helelektrisk serie bestående av nesten alle bilmodellene du allerede kjenner til. Blant annet småbil, SUV, stasjonsvogn og coupé.

Les mer. Her ser du hele ID.-modellserien fra Volkswagen.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss uforpliktende her:

     

    Kilder: Volkswagen Norge