Volkswagen

Volkswagen stasjonsvogn – få oversikt over modellene

Av 31. januar 2020 No Comments
Volkswagen stasjonsvogn

Volkswagen stasjonsvogn – en oppsummering

Vi nordmenn har flere betegnelser til felles når vi gyver løs på søken etter ny bil. En av betegnelsene som gjerne er en gjenganger, er stasjonsvogn. En av grunnene til dette er at vi vet at en stasjonsvogn er en type bil som kan huse både familien, alt utstyr og bagasje, både på sommeren, vinteren, i hverdag og på ferie.

Golf stasjonsvogn

Det er ingen hemmelighet at den helelektriske  ID.-familien vil skape endringer for hvordan en Volkswagen vil se ut og fungere for oss bileiere i nær fremtid. Den nye konseptfamilien vil blant annet gjøre grep som å slå sammen design og interiør fra både stasjonsvognen og SUV.

I juni 2019 skrev TV 2 sitt bilmagasin Broom at det nå var “slutt for norsk favoritt”. De siktet til VW Golf stasjonsvogn som ikke lenger skulle tas inn i Norge. Men Volkswagen hadde, og har en plan. Her får du en oversikt over Volkswagen stasjonsvogner – både de som du kan få tak i i dag, og de som vil komme i nærmeste fremtid.

Volkswagen Passat stasjonsvogn – klassisk familiebil

Volkswagen stasjonsvogn

Det er god plass til hele familien i Passat GTE, og rekkevidden er heller ikke verst, Foto: Erik Arnesen

 

Passat GTE: «Romslig, kvikk og praktisk» er noen av de begrepen Dinside benytter seg av for å beskrive hybriden.

Rekkevidden gir deg 55km (WLTP), en distanse som holder for mange av oss i hverdagen. Ola Brandt som bruker Passat GTE i det daglige, deler også noen av sine erfaringer og tips til lading i denne artikkelen.

Brukt riktig, er nemlig Passat GTE grønn også i et miljøperspektiv, ifølge Motor. Her kan du lese mer om Passat GTE og kikke på flere bilder og video av hybriden.

Passat GTE vs Alltrack

Noen av grunnene til at journalistene fra Motor som testet Passat GTE foretrekker Alltrack på noen områder, er følgende:

Alltrack er nok fortsatt den beste av alle Passat-modeller, hvis man ser litt politisk ukorrekt på saken: Firehjulsdrift, bedre bakkeklaring, sterk og gjerrig diesel, høy tilhengerkapasitet og ingen unødvendige tillegg i vekt eller fratrekk i bagasjevolum på grunn av batterier.

 

Volkswagen stasjonsvogn

Passat Alltrack, Foto: Volkswagen

Her kan du lese mer om Passat Alltrack.

Her kan du lese mer om pris på Passat Alltrack.

De nevner fortsatt den helelektriske rekkevidden på Passat GTE som den store fordelen for de som ønsker å prioritere denne kvaliteten ved sin stasjonsvogn: En gjennomsnittseuropeer kjører ifølge Volkswagen 39 kilometer daglig. Du har med andre ord en ypperlig elbil til alle praktiske gjøremål det meste av året – forutsatt at du er flink til å lade.

Her kan du lese mer om pris på Passat GTE.

Volkswagen stasjonsvogn elbil

Så kommer vi frem til Volkswagens første helelektriske stasjonsvogn: ID. Space VIZZION – som fortsatt er en konseptbil.

Volkswagen stasjonsvogn

ID. VIZZION, Foto: Volkswagen

Elbilen er basert på et avrundet aerodynamisk design til en Gran Turismo. Konseptbilen ser ut som en stasjonsvogn når det kommer til design basert på utforming av interiøret, fasong og plass dedikert til passasjerer og bagasje. Allikevel beskriver Volkswagen Space Vizzion som en «morgendagens stasjonsvogn (…) med rommeligheten til en SUV», noe som gjør Space Vizzion til et helt nytt segment innen biler.

Produksjonsutgaven vil bli lansert i 2021. Du kan lese mer om ID. VIZZION her.

Er du nysgjerrig på alle elbiler fra Volkswagen, inkludert ID.-familiens rekkefølge? Her kan du lese om elbiler fra VW oppsummert.

Hvis du vurderer SUV, får du en oversikt over SUV-modeller fra Volkswagen her.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her: