Volkswagen

Volkswagen SUV: Vi nordmenn er et SUV-glad folk

Av 23. januar 2020 No Comments
Volkswagen SUV

Volkswagen SUV

Volkswagen SUV: Vi nordmenn er et SUV-glad folk. Med lange vintre og sommerferier hvor flere av oss bruker bilen til feriedestinasjoner, er det en type bil som tar oss langt – bokstavelig talt.

Så hva skal man velge ut i fra alle de alternativene som finnes der ute? Her får du en oppsummering av de SUV-modellene Volkswagen tilbyr.

Volkswagen SUV: Dette er fellesnevneren

Hva har Volkswagen sine SUVer til felles? De har god plass til passasjerer og bagasje, og de er sikre biler på veien dersom uhellet skulle være ute.

Alle SUV-modellene nevnt i denne artikkelen har for eksempel:

 • Fått 5 stjerner i sikkerhetstest gjennomført av Euro NCAP
  Hva betyr det? “European New Car Assessment Programme” (Euro NCAP) er et trafikksikkerhets-samarbeid mellom bilprodusenter og forbrukerorganisasjoner flere steder i Europa. Tester som utføres er blant annet front- og sidekollisjoner, barnesikkerhet og fotgjengersikkerhet.
 • Front assist City nødbrems-funksjon
 • Isofix barneseteinnfestning
 • Lane assist filskiftholder
 • Adaptive cruise control
 • Multikollisjonsbrems
 • PreCrash kollisjonsbeskyttelse
 • Tretthetsvarsling
 • Nødanropstjeneste

T-Cross

Dette er en Volkswagen SUV som har en total lengde på 4,11 meter og er 12 cm kortere enn storebror T-Roc.

T-Cross har høynet sikkerhetsnivået både når det gjelder situasjoner hvor det forekommer uhell, men også for å unngå situasjoner hvor det kan oppstå uhell. Proactive occupant protection system skal lukke vinduer og soltak, strammer setebelter og bygger opp til trykk på bremsene dersom det er risiko for sammenstøt. Dette ble testet ut av Euro NCAP som iscenesetter ulike nivå av hypotetiske ulykkes-scenarioer. Den lille SUVen fra Audi klarte seg godt og viser at den kan måle seg med større SUVer som finnes på markedet.

Volkswagen SUV

Dinside skriver at: T-Cross ligner litt mer på en liten terrengbil. Kort sagt fremstår den som en ekte SUV.

På hvilken måte er T-Cross en praktisk bil for meg?
Du får en kupé som enkelt kan tilpasses etter behov, og et stort bagasjerom for de gangene dere skal på ferietur. Baksetet kan forskyves inntil 14 cm og deles. Det betyr mer plass til deg og passasjerene dine og mer oppbevaringsplass for alle. Bagasjerommets volum er på 385-455 liter (avhengig av plasseringen til baksetene, inntil 14 cm). Ved å folde ned baksetene øker volumet til 1 281 liter. Baksetene kan splittes i 60:40. Her kan du lese mer om T-Cross.

Volkswagen SUV

Bagasjerommet på T-Cross, Foto: Erik Arnesen

Dinside ble imponert over volumet på bagasjerommet på denne Volkswagen SUVen: Bagasjerommet har et imponerende volum. Det har grei utforming og et avtagbart gulv som, når det fjernes, åpenbarer et stort rom med plass til et fullverdig reservehjul, men reparasjonssettet er standard og tar naturligvis mye mindre plass.

Videre synes journalistene at T-Cross fungerer slik på veien: På veien er T-Cross uproblematisk og lettkjørt. Den kompakte størrelsen gjør den lett både å manøvrere og parkere i bygatene, samtidig gjør det godt avstemte understellet bilen både stabil og retningssikker på motorvei, såvel som svingete fylkesveier. Der merker man den eneste, relative svakheten med understellet, en viss følsomhet for små-humper i veibanen.

Du kan lese mer om pris på T-Cross her.

T-Roc

Dette er en sportslig SUV i utseende. Den har det du kan kalle et cross-over utseende, som en kompakt SUV på størrelse med en Golf. VW beskriver selv T-Roc som Tiguans sporty lillebror. T-Roc fås i tre utstyrsversjoner – Design, Sport og R – som alle har en sportslig stil.

Volkswagen SUV

Front T-Roc, Foto: Erik Arnesen

Fem-seteren har et bagasjerom på 392 liter som økes til 1237 med seteryggen ned.

Volkswagen SUV

Bagasjerommet på T-Roc, Foto: Erik Arnesen

På hvilken måte er T-Roc en praktisk bil for meg?
Motor-alternativene gir deg valget mellom 150 eller 190 hestekrefter. Fem-seteren byr på bra komfort for sine passasjerer med gode seter som bidrar til solid ryggstøtte på lengre turer. SUVen har et bagasjerom på 392 liter som økes til 1237 med seteryggen ned. T-Roc leveres med TSI- og TDI-motorer med 4MOTION firehjulstrekk, samt TSI-motorer med aktiv sylinderstyring. Ved behov for lavere effekt kobler systemet ut de to midterste sylinderne, noe som øker motorens virkningsgrad. Du fortsetter bare å kjøre som vanlig, så vil kjørecomputeren vise deg hvilken modus motoren befinner seg i.

Her kan du lese enda mer om T-Roc.

4MOTION-motorene leveres som ekstrautstyr til T-Roc, og fordeler motorkraften på alle fire hjul etter behov. Dette forhindrer at hjulene spinner på en effektiv måte slik at din T-Roc kommer seg frem på nesten alle underlag. 4MOTION firehjulstrekk kan også kombineres med kjøredynamiske reguleringssystemer, blant annet antiskrensregulering, antispinnregulering, motorbremsregulering og elektronisk differensialbrems.

Du kan lese mer om pris på T-Roc her.

T-Roc R

R-logoen på motordekslet viser at det skjuler seg en ekstra sprek motor under panseret. T-Roc sine 300 hestekrefter sørger for at 0 til 100 km/t går unna på 4,8 sekunder

På hvilken måte er T-Roc en praktisk bil for meg?
Hvis du er opptatt av sportslige ytelser i kombinasjon med den praktiske plassen, kan T-Roc R passe deg. Med de ulike kjøreprofilene kan du tilpasse bilen etter behov og selv velge hvor sportslig du vil kjøre:

Eco: For drivstofføkonomisk kjøring
Comfort: For komfortabel kjøring
Sport: For sportslig kjøring
Race Mode: For maksimale ytelser

4MOTION firehjulstrekk fordeler motorkraften på de fire hjulene etter behov, slik at bilen ligger godt på veien også når underlaget er vått, isete og ujevnt.

Tiguan

Tiguan er igjen en VW SUV med stor plass til både folk og bagasje. Bagasjerommet kan varieres fra 615 liter og 1655 liter med baksetene nede.

Volkswagen SUV

Bagasjerom Tiguan, Foto: Erik Arnesen

På hvilken måte er Tiguan en praktisk bil for meg?
Tiguan er en familie-SUV, med en romslig kupé med god plass til barneseter og muligheter for å skyve seteryggene frem og tilbake.

SUVen har også et manuelt dreibare tilhengerfeste som gjør at Tiguan kan transportere opptil 2,5¹ tonn uten problemer, avhengig av motor/girkasse-kombinasjonen og bilens utstyr. Tilhengerfestet kan dreies mekanisk og aktiveres elektrisk. Her kan du også velge ekstrautstyr som for eksempel ryggekamera og tilhengerassistent for å håndtere tilhengeren optimalt dersom du ønsker det.

Her kan du lese mer om Tiguan.

Volkswagen SUV

Front Tiguan, Foto: Erik Arnesen

Utover de praktiske løsningene er dette en Volkswagen SUV som byr på effekter som for eksempel Air Care Climatronic som lar passasjer i front- og baksetet styre sin egen temperatur, så beholder du som sjåfør den temperaturen du helst ønsker når du kjører. Den elektroniske styreenheten registrerer viktige variabler som hvor solen står, mengden direkte sollys samt utvendig temperatur. Tilførselen av kald luft justeres i henhold til disse opplysningene. Som en liten ekstra detalj, kan personer med allergi kan glede seg over at systemet har allergenfilter i tillegg til automatisk omluftregulering.

Du kan lese mer om pris på Tiguan her.

Tiguan Allspace

5 og 7-seter leveres som standard på Tiguan Allspace. SUV-en er 215 mm lengre enn Tiguan.

På hvilken måte er Tiguan Allspace en praktisk bil for meg?
Dette er en familie-SUV med et stort bagasjerom på inntil 700 liter og er en SUV med 5-seter og tredje seterad nedfelt. Tredje seterad passer for passasjerer som er lavere enn 1,50 meter.

Det maksimale lastevolumet med andre og tredje seterad nedfelt er på hele 1775 liter.

Du kan lese mer om pris på Tiguan Allspace her.

Touareg

Her kommer luksus-SUVen. Med Volkswagen SUV Touareg får du et hakket mer luksuriøst design i kombinasjon med god plass og praktiske løsninger.

SUVen har et rent og klassisk design. Den har en dominerende front, og oppleves rett og slett som en over gjennomsnittet stor SUV.

Volkswagen SUV

Foto: Erik Arnesen

På hvilken måte er Touareg en praktisk bil for meg?
SUVen har et stort bagasjerom på inntil 800 liter (1800 med nedfelt bakseterygg) og elektrisk bagasjeromslokk gjør bilen allsidig og komfortabel.

Volkswagen SUV

Bagasjerom Touareg, Foto: Erik Arnesen

Har du hendene fulle, kan du med denne SUVen bruke foten med Easy Open-funksjon som er en del av Touaregs ekstrautstyr. Du kan blant annet velge firehjulsstyring, luftfjæring og en offroad-pakke hvis du ønsker å maksimere kjøreturene dine.

Du kan også velge en gatekryss-assistent som hjelper deg å se rundt hjørnet i uoversiktelige utkjørsler. Vil du ha et ekstra piff med luksus på lengre kjøreturer, kan du legge til ergoComfort-forsetene fra listen av ekstrautstyr tilgjengelig som er en massasjefunksjon for dere som befinner dere i foran. Her kan du lese mer om Touareg.

Du kan lese mer om pris på Touareg her.

 

Lurer du på hvordan den første helelektriske SUVen til Volkswagen blir? Her kan du lese mer om ID.CROZZ.

 

Har du spørsmål om noen av disse modellene eller andre biler fra Volkswagen? Kontakt oss helt uforpliktende her:

 

Kilde: Volkswagen