Nyttekjøretøy

ABT e-Caddy og ABT e-Transporter kommer ikke til Norge

Av 18. september 2020 No Comments
ABT e-Transporter

ABT e-Caddy og ABT e-Transporter kommer ikke til Norge

Det er avgjort at de elektriske modellene fra ABT-e; e-Caddy og e-Transporter ikke vil tas inn til Norge. Årsaken er at Harald A. Møller AS satser for fullt på Volkswagen e-Crafter og de kommende elvarebilene fra ID.-familien.

Konsept-modellene ble vist på IAA-messen i Hannover i september 2018, der produksjonsoppstart var estimert til 2. kvartal 2019 for elektrisk Caddy og til starten av 2020 for elektrisk Transporter.

ABT e-Transporter

ABT e-Transporter, elbil varebilen kommer ikke til Norge, Foto: Volkswagen

Møller forklarer avgjørelsen slik i en pressemelding:

– ID.-modellene kommer med teknologi og rekkevidde som er optimal for Norge, og vi velger derfor å satse på disse modellene. Det er planlagt at ID. Cargo og ID. BUZZ kommer i 2022.

Her kan du lese mer om ID. Cargo.

– I likhet med ID. 3 som har kommet til Norge, og ID.4 som får sin verdenspremiere i slutten av september, vil ID. Cargo og ID. BUZZ komme med flere batteristørrelser og dermed ulike rekkevidder.

Her kan du lese mer om ID. Buzz.

 

ABT e-Transporter

ABT e-Transporter kommer ikke til Norge, Foto: Volkswagen

 

Volkswagen Nyttekjøretøy legger særlig vekt på den økende betydningen av å kunne kjøre elektrisk i byen med nyttekjøretøy.

– Satsingen på Volkswagen e-Crafter vil fortsette og her har vi nå en god leveringssituasjon. Volkswagen e-Crafter egner seg godt som bydistribusjonsbil, og vi ser også nå en veldig positiv trend for e-Crafter som minibuss og som personbil med mulighet for rullestol, sier Håkon Wirak, direktør Volkswagen Nyttekjøretøy i samme pressemelding.

Han avslutter med at Volkswagen Nyttekjøretøy er trygge på at den offensive satsningen til Volkswagen AG rundt elektrisk mobilitet, med ID. BUZZ og ID. BUZZ Cargo, vil være et viktig grunnlag for deres ambisjon om å bli ledende på elektriske varebiler i Norge.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

     

    Kilde: Volkswagen