Nyttekjøretøy

Hvordan fungerer VW e-Crafter i arbeidshverdagen?

Av 19. desember 2021 No Comments
Volkswagen e-Crafter

Slik er rekkevidden til den elektriske varebilenVolkswagen e-Crafter

Tom Erlandsen er ansvarlig for Profesjonell Deleservice her på Erik Arnesen Bryn. Til daglig bruker han e-Crafter når han kjører ut deler til eksterne kunder.

Her deler Tom sine opplevelser med den elektriske varebilen og hvordan e-crafter sin rekkevidde fungerer i hans arbeidshverdag.

e-Crafter rekkevidde

Tom Erlandsen bruker e-Crafter på jobb hver dag. Her er hans opplevelser med el-varebilen, Foto: Erik Arnesen

VW e-Crafter rekkevidde

Mange lurer på hvordan  rekkevidden til e-Crafter fungerer i en vanlig arbeidshverdag. Hvordan opplever du å kjøre en elektrisk varebil?
Rekkevidden fungerer godt ved bykjøring. Det føles også som en god gjerning for miljøet, samt at jeg jo slipper bompenger. Det er noe jeg sikkert sparer omkring 250-300 kr dagen, så det monner en del til sist. Det skal sies, at når jeg skal ut av Oslo kan rekkevidden bli litt for kort, og da gjelder det at du har en oversikt over hvor du kan lade underveis. Så lenge du har en plan for lading, er ikke dette noe problem, sier Tom.

Hvor mange kilometer kjører du når du bruker den i arbeidssammenheng?
Jeg greier 120 kilometer, men da vet jeg at jeg må befinne meg i nærheten av en ladestasjon. Jeg må innrømme at jeg får litt rekkeviddeangst når det er igjen 10-20 kilometer, men har da som regel en plan for hvor og når jeg skal lade varebilen, forteller han.

Elektrisk varebil

I jobbsammenheng ønsker du ikke å bli forsinket til avtaler. Overgangen til elektrisk varebil kan føles nervepirrende om det er første gangen man må ta hensyn til rekkevidde og ladestasjoner. Tom kan berolige de som er bekymret for om det er en stor overgang til el-varebil:

Vil det være enkelt å skape nye vaner for de som ikke har kjørt elektrisk tidligere?
–  Å gå over til en elektrisk varebil burde ikke oppleves som et problem. Hvis man kjører fornuftig og sjåføren forholder seg litt rolig med høyrebeinet, er det to tommelfingerregler som  resulterer i at overgangen blir en smertefri prosess, beroliger han.

Hva er dine beste ladetips for å få en effektiv arbeidsdag?
–  Kjør fulladet fra morgenen. Det tar ca 50 minutter å lade med en 50 kiloWatt lader fra 15 prosent til 100 prosent og 30 minutter til 80 prosent.  Jeg kjører varer på morgenen, kommer tilbake til Bryn og setter den på lading. Da er den fulladet når det er klart for tur nummer to på ettermiddagen, forteller Tom.

Volkswagen e-Crafter

Volkswagen e-Crafter er en el-varebil som passer godt for jobboppdrag i byen, Foto: Erik Arnesen

e-crafter elbil som varebil

Volkswagen selv skriver at e-Crafter egner seg best der bytransport med klart definerte kjøreruter utgjør størsteparten av arbeidsdagen. Med e-Crafter sin rekkevidde på 170 kilometer, opplever Tom at det er riktig veiledende informasjon til de som vurderer en e-Crafter. Les mer om e-Crafter og pris her: 

Hvilke yrkesgrupper passer denne spesielt til?
–  For budbiler i Oslo og andre som stort sett bare kjører i Oslo, er en e-Crafter genial. Det er mange ladeplasser og ingen bompenger, noe som bør ha mye å si for de som jobber inn og ut av byen daglig, sier Tom.

Bærekraftig der man kan med el-varebil

Posten var en av de første som tok i bruk e-Crafter tilbake i desember 2018. Deres begrunnelse for å begynne å ta i bruk el-varebil på det tidspunktet, kan summeres opp med dette sitatet fra Colin Campbell som er direktør for HMS og bærekraft i Posten:

– Å ha et så ambisiøst mål er ikke bare viktig i seg selv, men gir også en viktig signaleffekt til omgivelsene våre, til leverandørene og til kundene.

Her kan du lese mer om e-Crafter

VW e-Crafter fakta:

  • Maks hastighet – toppfart satt til 90 kilometer i timen – gjenspeiler faktiske krav til bytransport
  • Lastevolum – 10,7 kibikkmeter
  • Maksimalt tillatt nyttelast – 998 kilo (avhengig av hvilket ekstrautstyr man velger).
  • Girkasse – Automat
  • Rekkevidde – 159 kilometer

 

Her kan du også lese mer om Volkswagen sin kommende helelektriske varebil, ID. BUZZ Cargo.

 

Har du spørsmål om e-Crafter eller andre nyttekjøretøy fra VW? Kontakt oss uforpliktende her.


     

    Kilder: elbil.no, Volkswagen Nyttekjøretøy, Klima Oslo