Nyttekjøretøy

Hvordan fungerer e-Crafter i en arbeidshverdag?

Volkswagen e-Crafter

e-Crafter rekkevidde

Tom Erlandsen er ansvarlig for Profesjonell Deleservice her på Erik Arnesen Bryn. Til daglig bruker han e-Crafter når kjører ut deler til eksterne kunder.

Her deler Tom sine opplevelser med den elektriske varebilen og hvordan e-crafter sin rekkevidde fungerer i en arbeidshverdag.

e-Crafter rekkevidde

Tom Erlandsen bruker e-Crafter på jobb hver dag. Her er hans opplevelser med el-varebilen, Foto: Erik Arnesen

e-Crafter rekkevidde

Det mange vil lure på i forbindelsen med e-Crafter er rekkevidden. Hvordan opplever du at det påvirker arbeidshverdagen å kjøre elektrisk?
Rekkevidden fungerer godt ved bykjøring. Det føles også som en god gjerning for miljøet, samt at jeg jo slipper bompenger. Det er noe jeg sikkert sparer omkring 250-300 kr dagen, så det monner en del til sist. Det skal sies, at når jeg skal ut av Oslo, så kan rekkevidden bli for liten – da gjelder det å ha en oversikt over hvor man kan lade underveis.

Hvor mange km kjører du når du bruker den i arbeidssammenheng?
Jeg greier 120 km, men da håper jeg at jeg ikke er langt unna en ladestasjon. Jeg må innrømme at jeg får litt rekkeviddeangst når det er igjen 10-20 km.

Elektrisk varebil 2020 – VW e-Crafter

I jobbsammenheng vil man ikke bli forsinket til avtaler. Overgangen til elektrisk varebil kan føles nervepirrende om det er første gangen man må ta hensyn til rekkevidde og ladestasjoner. Tom kan berolige de som er bekymret for om det er en stor overgang til el-varebil:

Vil det være enkelt å skape nye vaner for de som ikke har kjørt elektrisk tidligere?
Å gå over til en elektrisk varebil burde ikke oppleves som et problem. Hvis man kjører fornuftig og sjåføren forholder seg litt rolig med høyrebeinet, er det to tommelfingerregler som  resulterer i at overgangen blir en smertefri prosess.

Hva er dine beste ladetips for å få en effektiv arbeidsdag?
Kjør fulladet fra morgenen. Det tar ca 50 minutter å lade med en 50kw lader fra 15 % til 100% og 30 minutter til 80%.  Jeg kjører varer på morgenen, kommer tilbake til Bryn og setter den på lading. Da er den fulladet når det er klart for tur nummer to på ettermiddagen.

Volkswagen e-Crafter

Volkswagen e-Crafter er en el-varebil som passer godt for jobboppdrag i byen, Foto: Erik Arnesen

e-crafter elbil som varebil

Volkswagen selv skriver at e-Crafter egner seg best der bytransport med klart definerte kjøreruter utgjør størsteparten av arbeidsdagen. e-Crafter rekkevidde på 170 km så opplever Tom at det er et stykke riktig veiledende informasjon til de som vurderer en e-Crafter. Les mer om e-Crafter og pris her: 

Hvilke yrkesgrupper passer denne spesielt til?
For budbiler i Oslo og andre som stort sett bare kjører Oslo, må en e-Crafter være genial. Det er mange ladeplasser og ingen bompenger, noe som bør ha mye å si for de som jobber inn og ut av byen daglig.

Bærekraftig der man kan med el-varebil

Posten var en av de første som tok i bruk e-Crafter tilbake i desember 2018. Deres begrunnelse for å begynne å ta i bruk el-varebil på det tidspunktet, kan summeres opp med dette sitatet fra Colin Campbell som er direktør for HMS og bærekraft i Posten:

– Å ha et så ambisiøst mål er ikke bare viktig i seg selv, men gir også en viktig signaleffekt til omgivelsene våre, til leverandørene og til kundene.

Her kan du lese mer om e-Crafter

Fire raske fakta om e-Crafter:

  • Maks hastighet – toppfart satt til 90 km/t – gjenspeiler faktiske krav til bytransport
  • Lastevolum – 10,7 m3
  • Maksimalt tillatt nyttelast – 998 kg (avhengig av hvilket ekstrautstyr man velger).
  • Girkasse – Automat
  • Rekkevidde – 159 km WLTP

 

Har du spørsmål om e-Crafter eller andre nyttekjøretøy fra VW? Kontakt oss helt uforpliktende her.

 

Kilder: elbil.no, Volkswagen Nyttekjøretøy, Klima Oslo