Nyttekjøretøy

Ikonet Volkswagen Multivan som hybrid

Volkswagen Multivan hybrid

Volkswagen Multivan som hybrid

Kultbilen Multivan er her endelig som ladbar hybrid.

 • Salget på Multivan som ladbar hybrid har startet.
 • Rekkevidde på opptil 48 kilometer.
 • Kommer som firehjulstrekk etterhvert. Fra start vil Multivan eHybrid leveres som tohjulstrekk.
 • Kommer i tre utstyrsversjoner: Life og Style kommer med inntil syv seter, mens topputgaven Energetic leveres med seks seter.

Multivan eHybrid rekkevidde og firehjulstrekk

Flere vil naturligvis stille spørsmålet om nye Multivan kommer som firehjulstrekk. Volkswagen svarer ja, men med forebehold:

Mange lurer på akkurat dette, og det korte svaret er: ja! Det lange svaret er at dette drivlinjealternativet ikke blir tilgjengelig før på et senere tidspunkt. Fra start vil Multivan eHybrid derfor kun leveres med tohjulstrekk. Vi kommer tilbake til dette når vi har mer konkret info rundt tidspunkt for lansering av 4×4 som drivlinjealternativ. Volkswagen

Rekkevidde på flerbruksbilen ligger på inntil 48 kilometer.

Multivan hybrid pris

Her finner du kampanje på Multivan eHybrid:

Motor.no har testet flerbruksbilen og hybriden

Volkswagen Multivan hybrid

Interiøret i den hybride flerbruksbilen, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

Anmelderne synes at flerbruksbilen scorer på særlig:

 • Plass
 • Fleksibilitet
 • Førermiljø

Kjørekomforten i hybriden skal også være på plass:

DSG-girkassa til Volkswagen kjenner vi godt fra før. Den trives nok aller best når den er koblet mot en momentsterk diesel, men imponerer også med sømløse skift i denne versjonen (…) Motoren er godt dempet, det er bare under mindre hverdagslig belastning at den beklager seg litt. Også aerodynamisk kommer den bra ut. Vinden tar ikke tak i de store flatene, slik man kanskje skulle tro. Motor.no

Nytt setesystem i Multivan hybrid 2022

Den nye MQB-plattform skal gi kjøretøyet ekstra akselavstand og bredde. Volkswagen Commercial Vehicles vil lansere et nytt setesystem i denne nye generasjonen av modellen. Det innebærer blant annet at passasjersetene bak skal kunne flyttes enkelt ut og inn og du kan enkelt velge ulike seteformasjoner. Volkswagen har gjort dette mulig ved å plassere et nytt skinnesystem i Multivan og ved å gjøre alle setene  individuelle. Den tidligere sammensatte raden bak utgår dermed, og gjør setene hele 90 kilo lettere.

Du vil også finne et multifunksjonsbord som du kan dra nytte av, enten du behøver å jobbe fra bilen eller dere behøver et bord når dere spiser sammen. Bordet tar kun opp denne plassen når du har behov for det, og slås opp via armlenet i passasjersetet som kan skyves bak.

Volkswagen Multivan hybrid

Volkswagen forteller at Multivan T7 kun vil tilbys som hybrid i Norge:

I dag spiller miljøbevisst teknologi en stadig viktigere rolle i våre liv og mobilitetssektoren er intent unntak. Det er nettopp derfor vi har valgt og kun tilby den nye Multivan som plug-in ehybrid i Norge. Volkswagen.

Multivan hybrid mål

Multivan kommer i to lengder på 4,97 meter og 5,17 meter. Målene som blir likt for de to utgavene er akselavstanden på 3,12 meter, bredden på 1,94 meter og høyden på 1,90 meter.

Volkswagen Multivan hybrid

Volkswagen Multivan som hybrid, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

Panoramautsikt rundt kjøretøyet fra førersetet

Multivan hybrid har et 360 ​​° Area View-kamere som gjør at du kan få full oversikt rundt bilen. Det blir med andre ord en mindre bekymring å manøvrere bilen på mindre områder, og du får enkelt oversikt over miljøet rundt deg og Multivan.

Volkswagen Multivan hybrid

T7 Multivan som hybrid, Foto: Volkswagen

Elektrisk bykjøring, tilhengervekt og bagasjerom på Multivan 2022

Multivan hybrid har et litium-ion-batteri med 13 kiloWattimen. Den turboladede bensinmotoren har en systemytelse på 160 kiloWatt (218 hestekrefter). Multivan kan trekke opptil 2000 kilo og bagasjerommet tar opptil 4053 liter. Nærmere spesifikasjoner forteller at hvis du laster helt til taket bak tredje seterad på den korte versjonen, rommer hybriden 469 liter med bagasje. Laster du bak andre seterad, blir volumet 1850 liter. Den fulle lastekapasiteten bak forsetene ligger på 3672 liter. For den lange versjonen er de tilsvarende tallene 764 liter, 2171 liter og 4053 liter.

Volkswagen Multivan hybrid

Plassen i den romslige hybriden Multivan byr på flere løsninger, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

Både syvseter og seksseter med Multivan eHybrid

Du kan bestille Multivan hybrid som enten syv-seter eller seks-seter ut i fra hvor stor plass du har behov for. Bilen kommer i tre utstyrsutgaver, hvor Life og Style kommer med inntil syv seter, mens topputgaven Energetic leveres med seks seter.

Multivan hybrid har en syv-trinns DSG-girkasse som standard. Girskiftene vil bli gjort automatisk.  En elektronisk bryter som heter Shift by wire, vil styre automatgirkassen i Multivan. Håndbrekket vil også være borte fra sin tradisjonelle plass, blant annet for å frigjøre enda mer rom for deg og dine medpassasjerer.

Volkswagen Multivan hybrid

Interiøret i T7 Multivan, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

VW Multivan

Multivan har blitt et ikon for mange, og Volkswagen lover at den beholder sin opprinnelige sjarm, men at den oppdateres for å imøtekomme tidens krav og behov.

Multivan er ifølge VW “et motorisert multiverktøy for familier og virksomheter; sport, ferie, og oppdagelsesreiser”. Dette er en oppsummering som gir en god beskrivelse av hvordan modellen har passet inn i livet til sine eiere.

Volkswagen Multivan er et nostalgisk ikon

Volkswagen Multivan hybrid

Den gang da, T3 Multivan, Foto: Volkswagen Nyttekjøretøy

Multivans historie går helt tilbake til 1985 da modellen hadde sin lansering. På den tiden ble den introdusert som den nye utgaven av T3, og siden har Volkswagen lansert fire generasjoner Multivan. Disse fire er alle basert på Transporter: T3, T4, T5 og T6.

Her kan du lese mer om Volkswagen T6.1

Volkswagen beskriver selv Multivan som en crossover mellom van, personbil, MPV – og campingbil. Det ligger i bilens navn at den er anvendbar, og derfor mestrer disse krysningene ut i fra eierens behov. Volkswagen oppsummerer modellens kjøreegenskaper og interiør slik:

Komfortable kjøreegenskaper fikk følge av et multivariabelt interiørkonsept: Den bakre setebenken kunne bygges om til seng, og den originale Multivan hadde også et foldebord. Dette gjorde det mulig å bygge om varebilen til en campingbil for minimalister, på svært kort tid.

Volkswagen Multivan hybrid

T6 Multivan er en av de nyligste oppdateringene av modellen, Foto: Volkswagen Nyttekjøretøy

Har du spørsmål? Kontakt oss uforpliktende her:


   

  Kilder:  Volkswagen Nyttekjøretøy Norge, NTB Volkswagen Nyttekjøretøy