Nyttekjøretøy

Volkswagen nyttekjøretøy assistentsystemer

Volkswagen nyttekjøretøy assistentsystemer

Se alle Volkswagen nyttekjøretøy assistentsystemer her

Volkswagen nyttekjøretøy assistentsystemer: Her får du en oversikt over de ulike systemene som er tigjengelig for ditt nyttekjøretøy, og som hjelper deg litt ekstra i din arbeidshverdag.

Assistentsystemer du kan få med Volkswagen Nyttekjøretøy

Cruisekontroll hjelper deg å opprettholde jevn fart. Det er standardutstyr til: Caddy, Transporter, Crafter, Caravelle, Multivan og e‑Crafter. Med cruisekontroll holder du hastigheten konstant eller begrenser topphastigheten til den verdien du stiller inn, avhengig av opp- og nedoverbakker. Cruisekontroll kan aktiveres fra 30 km/t og oppover.

Volkswagen nyttekjøretøy assistentsystemer

Assistentsystemer skal bidra til å gjøre din arbeidsdag enklere, her fra VW Caddy Cargo Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

Adaptive cruisekontroll

Tilpasser farten til andre kjøretøy så du slipper. Den tilpasser hastigheten aktivt til andre trafikanter og kjøretøy etter ønsket avstand, og fås som ekstrautstyr til: Transporter, Caddy, Crafter, Caravelle og Multivan.

Med Adaptiv Cruisekontroll holder du hastigheten du har stilt inn, men i tillegg setter systemet også ned hastigheten ved å bremse og justere gassen hvis bilen foran kjører saktere. Du bestemmer selv hvor stor avstand det skal være til bilen foran, ved å angi avstand i tid. Radarsystemet hjelper deg også med å registrere situasjoner der avstanden til kjøretøyet foran er kritisk. I farlige situasjoner blir du varslet, både med lys og lyd og om nødvendig aktiveres automatisk bremsing.

Volkswagen nyttekjøretøy assistentsystemer

Sjekk hva de ulike assistentsystemene kan gjøre for deg, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

Parkeringsassistent

Gjør det enklere å parkere. Det fås som ekstrautstyr til Transporter, Caddy, Crafter, Caravelle og Multivan.

Assistenten styrer automatisk bilen inn i tverr- og langsgående parkeringsluker og styrer den ut av trange langsgående parkeringsluker. Systemet bruker parkeringssensorene foran, bak og på sidene av bilen. Du trykker på knappen for parkeringsassistenten for å velge ønsket parkeringsmulighet. Mens parkeringen pågår, trenger du kun gi gass, bremse og gire.

Volkswagen nyttekjøretøy assistentsystemer

Innsiden på VW T.6, Foto: André Jaskiewicz l Erik Arnesen

Ryggekamera VW

Ryggekameraet hjelper deg med å rygge sikrere og bidrar i uoversiktlige situasjoner. Kameraet fås som ekstrautstyr til Caddy, Transporter, Crafter, Caravelle og Multivan. Det er derimot standardutstyr til e‑Crafter.

Ryggekameraet skal gjøre det enklere for deg å parkere med stor person- eller varebil. Statiske eller dynamiske hjelpelinjer gjør det enkelt å holde seg innenfor oppmerket parkeringsområde.

Fjernlysregulering automatiserer lysfunksjoner og fås som ekstrautstyr til Caddy, Transporter, Crafter, Caravelle og Multivan. Fjernlysregulering slår av og på fjernlyset automatisk når systemet registrerer møtende kjøretøy og kjøretøy som kjører foran deg. Fjernlyset fungerer automatisk når systemet er aktivert, og fra hastighet på 60 km/t, samt når det er helt mørkt.

Tilhengerassistent gjør det enklere å rygge med tilhenger og fås som ekstrautstyr til Caddy, Transporter, Crafter, Caravelle og Multivan. Tilhengerassistenten gir deg visuelle og akustiske signaler til hjelp ved ryggingen, og den kan også overta styringen. Systemet bruker parkeringsassistenten og ryggekameraet til å hjelpe deg under rygging med tilhenger og reduserer risikoen for skader. Assistenten betjenes enkelt ved hjelp av speiltjusterings-knappen i døra.

Volkswagen nyttekjøretøy assistentsystemer

Volkswagen Caddy Maxi er et av nyttekjøretøyene fra VW, sjekk assistensystemene du kan få i denne artikkelen, Foto: André Jaskiewicz l Erik Arnesen

Volkswagen nyttekjøretøy assisterer deg og bilen sikkert på veien

Sidevindassistent hjelper deg med å holde kontrollen over bil og styring ved plutselige vindkast fra siden og fås som standardutstyr til Transporter, Crafter, Caravelle, Multivan og e‑Crafter.

Denne underfunksjonen i ESP antiskrensregulering (ESP er et elektronisk system som automatisk retter opp igjen bilen om den skulle få en skrens eller sladd), hjelper deg i situasjoner med vindkast og sterk sidevind ved å tilpasse bremseinngrepet ved behov. På denne måten hjelper sidevindassistenten deg å beholde kontrollen over varebilen ved sterk sidevind. Systemet aktiveres automatisk ved hastigheter over 80 km/t.

Sensorbasert sidebeskyttelse gjør det enklere å manøvrere i uoversiktlige kjøresituasjoner og minimerer skader på kjøretøyet. Fås som ekstrautstyr til Transporter, Crafter, Caravelle og Multivan. Standardutstyr til e‑Crafter. Systemet registrerer objekter rundt hele varebilen ved hjelp av ultralydsensorer og er en utvidelse av parkeringssensorene. Det varsler optisk og akustisk om fare for kollisjon med for eksempel stolper, vegger eller fotgjengere. Systemet aktiveres automatisk når varebilen beveger seg forover i en hastighet opp til 15 km/t, eller når den settes i revers. Du kan aktivere og deaktivere selv i kjørecomputer-menyen.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:


     

    Kilder: Volkswagen nyttekjøretøy