Nyttekjøretøy

Volkswagen Transporter – sikker og behagelig arbeidsplass

Av 19. desember 2021 No Comments
vw transporter

VW Transporter T6.1 – populær varebil

Nå blir Transporter T6.1 enda tryggere. En av de nye oppdateringene er nemlig eCall som er et europeisk nødanropssystem. Systemet skal sikre hurtig bistand ved trafikkulykker, og ringer da automatisk opp alarmsentral hvor taleforbindelse opprettes og opplysninger om kjøretøyets posisjon formidles til alarmsentralen.

Det nærmer seg 70 år siden VW Transporter ble lansert. Varebilen har utviklet seg med alderen og tilpasset seg tidens krav. T6.1 kommer derfor også med sidebeskyttelsessystem som varsler ved hindringer i blindsonen, samt en assistent som varsler ved hindringer ved siden av bilen og ved rygging.

Lane Assist – elektromekanisk servostyring, leser også veimarkeringene og holder T6.1 automatisk i kjørefeltet. Park Assist gjør det enklere med parkering og rygging. Når servostyringen er aktivert, behøver du kun å kontrollere gass og brems, mens systemet hjelper deg og bilen gjennom problematiske områder.

Se leasingpris på Transporter her

vw transporter

Interiøret i T6.1, foto: Erik Arnesen | André Jaskiewicz

 

VW Transporter T6.1, fleksibel varebil – flest tilpasningsmuligheter i klassen

T6.1 har fått mer kompakte frontlykter og øvre område av radiatorgrillen er smalere enn forgjengeren. Den har også nye lykter og felger, samt nytt interiør som gir mulighet for mørk farge. Designet gjør at plassutnyttelsen er maksimal.

Transporteren har en gjennomlastingsluke for ekstra lange objekter slik at de kan skyves under dobbelbenken på passasjersiden. Du finner også en 230-volt stikkontakt i førersetet.

Med 2 akselavstander og 3 takhøyder, har VW Transporter flest variasjonsmuligheter i klassen. Varebilen kan ta nyttelast på inntil 3 tonn, og du kan få bilen levert med en ekstra skyvedør for å gjøre det lettere å laste inn og ut.

vw transporter

Design-detaljer på T6.1, foto: Erik Arnesen | André Jaskiewicz

Kupeen kan også tilpasses, med enten to enkeltseter eller dobbelt passasjersete foran.

Transporter kan leveres med mange forskjellige skillevegger. I Norge leveres alle bilene med tett skillevegg til førerhuset, med stort vindu for god oversikt og sikkerhet. Har du behov for mer plass i førerhuset, kan det også leveres en komfortvegg som gir økt plass til sjåføren.

vw transporter

VW Transporter har smarte løsninger for sikring av last, både som standard og ekstrautstyr Foto: Erik Arnesen Bryn | André Jaskiewicz

VW Transporter er en varebil med høy sikkerhet for fører og last

Varerommet kan leveres med gummigulv med lastekantbeskyttelse eller med tregulv med sklisikker overflate.  Du kan også få integrert stigtrinns-belysning.

I varerommet er halvhøy kledning standard. Du kan også velge kledningsplater i kunststoff eller trefiber fra gulv til tak, for å beskytte karosserisidene mot skader.

Surreskinner kan leveres på begge sideveggene og skilleveggen. For å feste gjenstander med stropper har du seks eller åtte kraftige surrekroker, avhengig av akselavstand.

Komfortabel og praktisk innredning i VW Transporter

I førerhuset til VW Transporter er alt logisk plassert og lett å nå. Førersetet kan justeres på mange måter.

Førerplassen har flere oppbevaringsrom, hyller og holdere, som gir orden og oversikt og gjør arbeidshverdagen enkel å organisere. Du har låsbart hanskerom, oppbevaringsrommet i A4-format, takhylle, koppholdere og oppbevaringsrom for flasker, for å nevne noe.

Utvalg av motorer

110 hk (80 kW)
150 hk (110 kW)
199 hk (146 kW) 2,0 TDI Biturbo

Både 150hk og 199hk leveres med DSG, 4MOTION og 4MOTION/DSG kombinasjoner.

vw transporter

T6.1 Transporter, foto: Volkswagen

Dette er noe av standardutstyret VW Transporter T6.1 tilbyr:

Modellene som tilbys i Norge har følgende utstyr utover vanlig standard:

  • Sidevindassistenten «Cross Wind Assist»
  • Cruisekontroll
  • «Front Assist» med City-nødbremsfunksjon
  • Gjennomlastningsluke i skillevegg
  • Radio 6,5” Composition Color m/DAB+
  • Kjørecomputer Plus
  • 3,0 tonn tillat totalvekt (Tidligere modell: 2,8 tonn)
  • Lys og Sikt pakke (automatisk dimming av innvendig bakspeil, automatisk kjørelysfunksjon, regnsensor)
  • E-Call (Nødanropssystem)
vw transporter

Foto: Erik Arnesen Bryn | André Jaskiewicz

 

Her kan du lese Transporterens historie. I 2020 ble modellen 70 år.

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her: